Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

JO utreder påstådda felaktigheter

Den kritik som riktas mot Socialstyrelsen av medarbetare på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är också föremål för en JO-anmälan från en av debattörerna. Vi avstår därför replik då vi finner det olämpligt att föra en dialog i media parallellt med JO:s utredning, skriver Socialstyrelsen i ett genmäle.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Genmäle

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Specialistsjukvården, 19/5 och 2/6

I två debattartiklarna, den 19 maj respektive 2 juni, gör tre medarbetare anställda vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus gällande att det finns felaktigheter i rikssjukvårdsutredningen om viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

En av undertecknarna till dessa debattartiklar har inkommit med en anmälan till riksdagens ombudsmän (JO) som, såvitt känt för Socialstyrelsen, helt eller delvis omfattar samma påståenden som framförs i artiklarna.

Socialstyrelsen har anledning att avvakta JO:s fortsatta handläggning och eventuella begäran om yttrande. Socialstyrelsen bedömer att det därför är olämpligt att parallellt med JO:s utredning föra en dialog i media om de påstådda felaktigheterna.

Kristina Wikner

enhetschef, Socialstyrelsen