Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

JO utreder påstådda felaktigheter

Den kritik som riktas mot Socialstyrelsen av medarbetare på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är också föremål för en JO-anmälan från en av debattörerna. Vi avstår därför replik då vi finner det olämpligt att föra en dialog i media parallellt med JO:s utredning, skriver Socialstyrelsen i ett genmäle.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Genmäle

Specialistsjukvården, 19/5 och 2/6

I två debattartiklarna, den 19 maj respektive 2 juni, gör tre medarbetare anställda vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus gällande att det finns felaktigheter i rikssjukvårdsutredningen om viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

En av undertecknarna till dessa debattartiklar har inkommit med en anmälan till riksdagens ombudsmän (JO) som, såvitt känt för Socialstyrelsen, helt eller delvis omfattar samma påståenden som framförs i artiklarna.

Socialstyrelsen har anledning att avvakta JO:s fortsatta handläggning och eventuella begäran om yttrande. Socialstyrelsen bedömer att det därför är olämpligt att parallellt med JO:s utredning föra en dialog i media om de påstådda felaktigheterna.

Kristina Wikner

enhetschef, Socialstyrelsen