Jonas, Karin och Daniel ni har alla röstat ja till ett yrkande från mig och SD i kommunfullmäktige. Ni blev inte sverigedemokrater för det. Häromveckan röstade jag ja till ett förslag från er, och jag har inte blivit miljöpartist, kommunist eller socialist för det, skriver debattören.
Jonas, Karin och Daniel ni har alla röstat ja till ett yrkande från mig och SD i kommunfullmäktige. Ni blev inte sverigedemokrater för det. Häromveckan röstade jag ja till ett förslag från er, och jag har inte blivit miljöpartist, kommunist eller socialist för det, skriver debattören. Bild: Paul Wennerholm/Göteborgs-Posten

Jag skäms inte över att ha varnat för massinvandringens följder

Jag har själv hört rykten både om Jonas, Karin och Daniel. Det är naturligtvis ingenting som jag för vidare vitt och brett. Det tycker jag att åtminstone Jonas Attenius, kommunstyrelsens ordförande borde hålla sig för god för, skriver Jörgen Fogelklou (SD).

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Replik

3/6 Högerpartierna måste sluta sitt närmande till SD i Göteborg

Först vill jag ta tillfället i akt och gratulera er alla till valresultaten i EU-valet. Grattis. Jag och mina kollegor kommer naturligtvis göra allt i vår makt för att det inte ska upprepas 2026.

Det är anmärkningsvärt att stadens styrande partier som säger sig vara motståndare mot antisemitism nu öppet eldar på det eskalerande hatet mot judar och Israel i Göteborg.

I Vänsterpartiets kretsförening i Angered skanderas att judar bör dö och att Israel ska raderas från världskartan (för det är i praktiken just vad “From the river to the sea” och “Krossa sionismen” betyder).

ANNONS

När en lögn upprepas gång på gång så blir den inte sann. Men det är precis vad skribenterna ägnar sig åt. Gång efter annan. Att en av våra ledamöter gillat en nidbild av EU-symbolen i form av en svastika, är inte att gilla ett hakkors, utan faktiskt precis tvärtom, det pekar på toppstyrningen i EU. En lögn blir inte sann bara för att den upprepas.

Hålla sig för god för

Jag har själv hört rykten både om Jonas, Karin och Daniel. Det är naturligtvis ingenting som jag för vidare vitt och brett. Det tycker jag att åtminstone Jonas Attenius, kommunstyrelsens ordförande borde hålla sig för god för.

Jonas, Karin och Daniel ni har alla röstat ja till ett yrkande från mig och SD i kommunfullmäktige. Ni blev inte sverigedemokrater för det. Häromveckan röstade jag ja till ett förslag från er, och jag har inte blivit miljöpartist, kommunist eller socialist för det.

Bra förslag skall stödjas – oavsett från vilket håll det kommer. Det händer att vi skriver saker ihop med delar i oppositionen, oftast inte. Ibland röstar vi på saker från S V MP, oftast inte.

Vi är ett pragmatiskt socialkonservativt mittenparti. Vi har under alla dessa år skrivit tusentals yttranden, yrkanden, motioner och debattartiklar. Inte någonstans finner ni någon extremism, rasism eller antisemitism i dessa. Under mina 10 år i fullmäktige har jag aldrig fått en tillsägelse av presidiet. Tvärtom har jag och min grupp flera gånger fått beröm för vårt uppförande.

ANNONS

Jag skäms inte för det som jag och mitt parti har påtalat och varnat för i decennier. Den stora massinvandringen i kombination med allmän kravlöshet och ett gullande med grovt kriminella - håller på att slita isär Göteborg.

Är det något Jonas borde skämmas för är så det den extremism, antisemitism och antidemokratiska krafter som frodas i hans nuvarande sällskap

Jag har tappat räkningen på hur många brott som begåtts av illegala invandrare. Hur många uteblivna föräldraskap vi dagligen bevittnar där barn blir svikna, slagna och straffade i ”hederns namn”

Jag har tappat räkningen på antal skottlossningar som ägt rum. Hur många poliser som hånats och bespottats när de gör sin dagliga plikt i samhället – för vår trygghets skull.

Och jag har tappat räkningen på hur många som öppet stödjer Hamas på våra gator.

Är det något Jonas borde skämmas för är så det den extremism, antisemitism och antidemokratiska krafter som frodas i hans nuvarande sällskap.

Jörgen Fogelklou (SD)

ANNONS