Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I första hand ska nya hus byggas där det redan är asfalterat, exempelvis på gamla parkeringsplatser och längs överdimensionerade bilvägar. Men ibland kan det vara motiverat att även bygga på andra platser, som området runt Härlanda tjärn, skriver Emmali Jansson.

Inget parti skyddar naturen så mycket som MP

Det finns inget parti som arbetar så hårt för att skydda naturen som Miljöpartiet. Vi måste samtidigt mota bostadsbristen, dock alltid med omsorg om naturen. Andra partier har velat bygga mer, men vi har stoppat de planerna, skriver Emmali Jansson (MP).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Härlanda tjärn, 23/4

Kommunens planer på att bygga skola, förskola och bostäder nordost om Härlanda tjärn har skapat ett stort engagemang och missnöje hos närboende. Med den stora bostadsbrist som råder i Göteborg måste fler kunna få ett eget hem. Samtidigt som vi planerar för fler bostäder i Björkekärr, har byggnadsnämnden på Miljöpartiets initiativ beslutat att arbeta för att utöka naturreservatet till att även omfatta området runt Härlanda tjärn.

Miljöpartiet och allianspartierna beslutade stryka den del av bostadsplanen som mest inkräktade på värdefullt naturområde, samt att hålla nere höjden på de båda kvarvarande punkthusen.

Christer Thomsen med flera pekar på just MP och S som inte gjort tillräckligt för Härlanda tjärn. Men byggnadsnämndens alla partier, och även Demokraternas företrädare, har varit eniga i att gå vidare med byggplanerna. Vi är flera partier som har träffat närboende, gått runt i området och lyssnat på de boende. Miljöpartiet och allianspartierna beslutade stryka den del av bostadsplanen som mest inkräktade på värdefullt naturområde, samt att hålla nere höjden på de båda kvarvarande punkthusen.

Tackar närboende

Vi i Miljöpartiet har även drivit på för att utöka Delsjöns naturreservat till att även omfatta området runt Härlanda tjärn och satsa mer pengar på fler naturreservat.

Redan för tio år sedan fanns ett skarpt förslag om att utöka naturreservatet. I slutändan var det då bara Miljöpartiet som ville det. Vi är därför glada över att det nu äntligen verkar finnas en bred enighet mellan partierna om att naturreservatet bör utökas, och tackar er närboende för att ni har fått upp engagemanget hos fler partier.

Christer Thomsen med flera skriver att de sätter sin tillit till Demokraterna. De glömmer dock att platsen för flertalet av bostäderna är markanvisad av fastighetsnämnden, där en av Demokraternas främsta företrädare är ordförande och var med på beslutet.

Emmali Jansson (MP)

ordförande i byggnadsnämnden