Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emmyly Bönfors (C), ordförande Centerpartiet i Göteborg.

Ingen kommunal uppgift att driva hotell

Det är anmärkningsvärt att Socialdemokraterna är villiga att spela med skattebetalarnas pengar när Göteborgs välfärd haltar, skriver Emmyly Bönfors (C) och Ingrid Lindblad (C).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Lisebergs miljardbygge, 25/1

Att Socialdemokraterna nu väljer att diskutera den tilltänkta jubileumssatsningen på Liseberg offentligt innan den slutligt avgörs i kommunfullmäktige är bra. Det är dock märkligt att Socialdemokraterna antyder att vår kritik är låtsatsborgerligt gnäll. Det säger mycket om det debattklimat som Socialdemokraterna önskar sig i Göteborg: Håll med eller håll tyst!

Ingen kommunal sak

Centerpartiet ifrågasätter inte att satsningar som dessa är bra för Göteborg. Vad vi ifrågasätter är om det är vi skattebetalare som ska stå som risktagare. Socialdemokraternas argument är att jubileumssatsningen gynnar besöksnäringen och att det kommer fler besökare till Göteborg och Västra Götaland. Ska Göteborgs stad bygga, äga och driva hotell? Är det verkligen en kommunal angelägenhet? Det tycker inte vi.

Häromveckan kunde vi läsa om budgetmissen mellan de två kommunala bolagen Gotevent och Göteborg & Co, där ryttar-EM beräknas gå med 17 miljoner i underskott. Fem miljoner av detta underskott synes vara ren interndebitering mellan två kommunala bolag. 

Guldläge upplåta mark

Socialdemokraterna är villiga att spela med skattebetalarnas pengar, när Göteborgs välfärd haltar. Enligt Göteborg & Co:s beräkningar ska antalet boende på hotell i Göteborg fördubblas de kommande 15 åren. Det är med andra ord ett guldläge för kommunen att upplåta mark och låta privata aktörer bygga hotell.

Centerpartiet välkomnar diskussioner kring stadens utveckling för att uppmärksamma väljarna på de stora projekten som är på gång i staden. Det vill vi fortsätta med i kommunpolitiken, om vi får göteborgarnas förtroende i valet 2018. För Göteborg behöver ett nytt ledarskap. Vi vill inte se mer av göteborgarnas pengar vaskas ut i Mölndalsån.

Emmyly Bönfors (C)

ordförande Centerpartiet i Göteborg

Ingrid Lindblad (C)

gruppledare Centerpartiet i Göteborg