Här har vi en populär turistattraktion som marknadsförs som "Cosy shopping and fika since 1600", låt oss slå ner de fulaste betongpelare vi kan hitta i kullerstenarna? skriver insändarskribenten.
Här har vi en populär turistattraktion som marknadsförs som "Cosy shopping and fika since 1600", låt oss slå ner de fulaste betongpelare vi kan hitta i kullerstenarna? skriver insändarskribenten. Bild: Maria Steen

Hur kan man förstöra mysiga Haga så med brutala betongpelare?

Varför inte bara riva hela Haga om man nu inte stod ut med att det fanns en liten plats kvar i Göteborg som var lite mysigt? skriver ”Lessen göteborgare”

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS

Varför har man förstört Haga så tänker jag när jag går genom Haga. Det ser fruktansvärt ut med de brutala betongpelarna som är utspridda utmed hela Haga Nygata. Är det farthinder? Är det skydd mot terrorattacker? Hade det inte gått att göra något som var lite mer estetiskt tilltalande eller anpassat till Hagas pittoreska miljö och tidsanda? Hur tänkte man? Här har vi en populär turistattraktion som marknadsförs som "Cosy shopping and fika since 1600", låt oss slå ner de fulaste betongpelare vi kan hitta i kullerstenarna?

Varför inte bara riva hela Haga om man nu inte stod ut med att det fanns en liten plats kvar i Göteborg som var lite mysigt? Det här känns som ett övergrepp på inte bara Haga utan på alla göteborgare som värnar om sin stad och vill att det ska vara en "go" stad. De fientliga betongpelarna är allt annat än "goa".

ANNONS

Lessen göteborgare

ANNONS