Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I stället för att ta ställning för arbetsgivaren i arbetsmarknadskonflikten, behövs insatser för att få förhandlingar och samtal att komma igång, skriver Daniel Bernmar (V).

Hantera hamnen seriöst

Göteborgs Hamn ska inte ta ställning för arbetsgivaren i hamnkonflikten. De borde i stället arbeta för att lösa hamnkonflikten och trycka på APMT att sköta hamnen bättre, skriver Daniel Bernmar (V).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Hamnkonflikten, 19/1 och 23/1

Det är problematiskt att Göteborgs Hamns vd Magnus Kårestedt blandar ihop sina roller. Kårestedt riskerar att bära med sig den ena hatten in i det andra styrelserummet, för att använda hans egna ord. Göteborg behöver inte beslutsfattare med många hattar. Göteborg behöver beslutsfattare som ser allvaret med hamnkonflikten. Att ta ställning för ena parten och därmed cementera konflikten gynnar ingen.

Bedriver lobbyverksamhet

Hamnens styrelse har inte heller varit tydliga gentemot oss ledamöter i Stadshus AB som är det bolag som äger Göteborgs Hamn. Vi har under en längre tid ställt flera frågor om vad hamnens styrelse gör för att förbättra situationen i hamnen.

Det är oacceptabelt att hamnens styrelse fört oss andra bakom ljuset.

Men i stället för att ge svar på våra frågor bedriver hamnens vd och ordförande lobbyverksamhet gentemot regeringen för APMT:s räkning. Något som knappast kommer att lösa situationen till det bättre och som försvårar möjligheterna att se till att styrningen av verksamheten sker på ett bra sätt.

Förda bakom ljuset

Det är oacceptabelt att hamnens styrelse fört oss andra bakom ljuset. Vi måste arbeta tillsammans för att förbättra situationen i hamnen och lösa hamnkonflikten. Göteborgs hamn är för viktig för hela regionen och för näringslivet för att hanteras oseriöst.

I stället för att ta ställning för arbetsgivaren i arbetsmarknadskonflikten, behövs insatser för att få förhandlingar och samtal att komma igång. Och de krav som kommunen ställer på APMT som operatör måste vara tydliga och ha Göteborgs och göteborgarnas bästa för ögonen.

Daniel Bernmar (V)

kommunalråd