Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hög tid för LO att ta sina medlemmar på allvar

Den senaste SCB-mätningen visade att 24,9 procent av LO-väljarna kommer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna, jämfört med 28,3 procent på Socialdemokraterna. Det är nu hög tid att LO faktiskt börjar ta alla sina egna medlemmar på allvar. Tycker verkligen LO:s medlemmar att det är rimligt att LO ger sig in i valrörelsen och kampanjar för ett specifikt parti för medlemmarnas pengar? Skriver Jörgen Fogelklou (SD), Håkan Lösnitz (SD) och Magnus Persson (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Vinstjakt i välfärden, 19/6

Vi hoppas verkligen att tryckfelsnisse har varit i farten och att inte LO försöker lura GP:s läsare. LO inleder sin debattartikel 19/6 med: "I Västra Götalands kommuner saknas inte mindre än 131 budgetar från Sverigedemokraterna" – i västra Götaland finns det 49 kommuner, varken fler eller färre.

Hur få av dessa kommuner som saknar en SD-budget kan inte vi från Göteborg svara på. Vår bild är att flertalet av Sveriges 290 kommuner har en SD-budget.

Sverigedemokraterna har aldrig varit emot vinst i välfärden. Att organisationer, företag och offentliga inrättningar ska drivas så effektiv som möjligt borde vara en självklarhet för de flesta. Vad är motsatsen, att dessa ska drivas med förlust? Vi tycker inte att LO:s affär, där man sålde en semesterby med över 200 hus och lägenheter för fyra miljoner, var speciellt affärsmässigt. Att LO och Socialdemokraterna inte riktigt har förstått att man ska hantera medlemmar och skattebetalares pengar varsamt står för oss glasklart.

Vad vi Sverigedemokrater lägger största fokus på är kvalitén och tillgängligheten inom offentligfinansierad verksamhet. Vi lägger inga ideologiska värderingar i driftsform. Vi välkomnar konkurrens inom välfärdssektorn så länge detta leder till ökad valfrihet, kvalitet och brukarnöjdhet.

Alltid röstat på vår egen budget

I Göteborg har vi alltid röstat på vår egen budget. När den väl har fallit har valet stått mellan en budget långt ut på vänsterkanten påverkad av Vänsterpartiet (där företrädare i Göteborg öppet kallar sig för kommunister), Feministiskt initiativ och Miljöpartiet. Där tiotals miljoner läggs på hitresta tiggare, feministiskt självförsvar och kamelfarmar istället för på jobbskapande åtgärder. Då har valet varit ganska enkelt. I årets omröstning lade vi ner våra röster efter vår budget föll. Vi kan inte stödja en budget som innehåller västlänk, linbana och trängselskatt.

I Västra Götalandsregionen har alla partier kommit överens om att lägga till politisk diskriminering till övriga diskrimineringsgrunder i det systematiska arbetet för mänskliga rättigheter 2017-2020. Detta har vi Sverigedemokrater också försökt få till i Göteborg. De rödgröna ledamöter som röstade ja till detta i Västra Götaland röstade alltså nej till det samma i Göteborgs fullmäktige. Hur Socialdemokraternas politik håller ihop är för oss en gåta.

SD står bakom den svenska modellen på arbetsmarknaden. Att arbetsmarknadens partner själva kommer överens. Detta förutsätter dock att alla parter representerar sina medlemmar på ett neutralt och opartiskt sätt.

Den senaste SCB-mätningen visade att 24,9 procent av LO-väljarna kommer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna, jämfört med 28,3 procent på Socialdemokraterna. Det är nu hög tid att LO faktiskt börjar ta alla sina egna medlemmar på allvar. Tycker verkligen LO:s medlemmar att det är rimligt att LO ger sig in i valrörelsen och kampanjar för ett specifikt parti för medlemmarnas pengar?

Jörgen Fogelklou (SD)

gruppledare Sverigedemokraterna Göteborg

Håkan Lösnitz (SD)

regionfullmäktigeledamot

Magnus Persson (SD)

riksdagsledamot arbetsmarknadsutskottet och fd LO-ansluten byggnadsarbetare