Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bättre arbetsmiljö. Det finns bara en lösning som vi ser det. Vårdpersonalen måste erbjudas så goda anställningsvillkor att de vill ha regionen som arbetsgivare, skriver debattörerna.

Fulspel driver upp priset på inhyrd vårdpersonal

Kostnaden för inhyrda sjuksköterskor fortsätter öka. En av förklaringarna är bemanningsföretag som hittat ett kreativt sätt att höja priset. Det finns bara en lösning: erbjud vårdpersonalen anständiga anställningsvillkor, skriver Eva Olofsson (V) och Jan Alexandersson (V).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kostnaderna för inhyrd vårdpersonal ökar, trots att målet är det motsatta. I Västra Götalandsregionen ökade kostnaderna för inhyrda sjuksköterskor med 23 miljoner till och med juli 2017, jämfört med samma period ifjol. Målsättningen att inte hyra in sjuksköterskor har misslyckats och budgeten har överskridits med 64 miljoner kronor på ett drygt halvår. Detta trots att vi vet att inhyrd personal i stafett är dyr och ger sämre kvalitet för patienterna.

En av förklaringarna till de ökade kostnaderna har uppmärksammats i media. Ett uthyrningsföretag tecknar ramavtal, med något så när rimliga priser, med landstingen/regionerna. När avtalet ska användas har inte företaget någon personal att tillgå, men som av en tillfällighet har ett dotterbolag med skyhöga priser fått nys om det dagsaktuella behovet och erbjuder sina tjänster. Ett fiffel som alla genomskådar, men har svårt att stå emot när behoven av personal är alarmerande. Vi i Vänsterpartiet får ytterligare ett argument för varför vi inte ska ha vinstdrivande företag som ska leva av skattepengarna i vården.

Få slut på kräftgången

Västra Götalandsregionen deltar i Sveriges Kommuners och Landstings projekt Oberoende av inhyrd personal. Det finns en anledning till att projektet är nationellt. Om alla hjälps åt så undviker det ena landstinget att vara arbetsmarknad för grannlandstingets personal via uthyrningsföretag. Västra Götalandsregionens moderatledda styre bidrar nu till att projektet går kräftgång och som en av de stora regionerna i landet riskerar Västra Götaland att stjälpa projektet.

Så vad göra? Det finns bara en lösning som vi ser det. Vårdpersonalen måste erbjudas så goda anställningsvillkor att de vill ha regionen som arbetsgivare. Det måste bli slut på den lönediskriminering som drabbar sjuksköterskor och andra i kvinnodominerade vårdyrken. De måste få en arbetsmiljö med rimliga krav och kortare arbetstid för att orka göra ett bra jobb. Det finns inga genvägar och det är dags att den blågröna ledningen tar frågan på allvar och agerar.

Eva Olofsson (V)

regionråd

Jan Alexandersson (V)

regionrådsersättare