Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbelfel av Vägvalet om Backaundantaget

Vägvalet har fel. Backaundantaget är beslutat och klart och träder i kraft under 2017. Trängselskatten är dessutom rättvis, skriver Gunilla Carlsson (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Gunilla Carlsson (S)
Gunilla Carlsson (S)

Replik

Backaundantaget, 4/11

Theo Papaioannou och Catarina Pettersson från Vägvalet skriver på GP Debatt om Backaundantaget. Deras första fel är att påstå att Backaundantaget inte är beslutat utan enbart behandlats av riksdagens skatteutskott. Den 19 oktober klubbade riksdagens talman förslaget i sin helhet. Det är alltså beslutat och klart. I regeringens budgetproposition för 2017 framgår att undantaget träder i kraft under 2017.

Rättvis skatt

Theo och Catarina påstår vidare att trängselskatten är orättvis och att Backaundantaget därmed är orättvist. Det är fel nummer två. Trängselskatten är rättvis men Backaborna har kommit i kläm och blivit orättvist behandlade. Backaundantaget är något som vi socialdemokrater i Göteborg har drivit under lång tid, och nu förverkligas det. Genom Backaundantaget underlättas tillgängligheten och möjligheterna för arbetspendling i Backa. Backaundantaget gäller inte bara för dem som bor i Backa utan även för dem som besöker stadsdelen.

Trängselskatten utgör en del av finansieringen av det Västsvenska paketet. Det Västsvenska paketet som bland annat innehåller fler bussar och tåg, en ny bro och tunnel till Hisingen och en tågtunnel under Göteborg.

Framtidstro

Jag vill skapa framtidstro och ett jämlikt Göteborg. Därför ska den svenska modellen utvecklas, inte avvecklas. Det förutsätter att det är lätt att förflytta sig i Göteborg. Nu tar vi ytterligare ett steg i den riktningen.

Gunilla Carlsson (S)

riksdagsledamot för Göteborg