Till att börja med vill vi påminna Baudin och Danielsson att Sverigedemokraterna i alla år stått upp för den svenska modellen och svenska löntagares intressen. Skärpningen av utstationeringsdirektivet samt interveneringen med Danmark gällande minimilönedirektivet är bara två aktuella exempel på frågor som skett på Sverigedemokraternas initiativ, skriver debattörerna.
Till att börja med vill vi påminna Baudin och Danielsson att Sverigedemokraterna i alla år stått upp för den svenska modellen och svenska löntagares intressen. Skärpningen av utstationeringsdirektivet samt interveneringen med Danmark gällande minimilönedirektivet är bara två aktuella exempel på frågor som skett på Sverigedemokraternas initiativ, skriver debattörerna. Bild: Janerik Henriksson/TT

Det är S som är det största hotet mot fackföreningsrörelsen

Vi minns alla Socialdemokraternas vurmande för införandet av EU:s sociala pelare - ett förslag som hyllades av Löfvén och Socialdemokraterna 2017. Detta med den uttalade utgångspunkten att flytta mer makt från svenska löntagare till Bryssel, dessutom på svenska skattebetalares bekostnad, skriver Magnus Persson och Håkan Lösnitz, Sverigedemokraterna.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS
|

Replik

5/5 Högerpopulister får aldrig tillåtas slå slönder svensk fackföreningsrörelse

I en nylig debattartikel kommer Tobias Baudin (S) och Johan Danielsson (S) med en rad självbelåtna och fullkomligt tondöva anklagelser mot oss och regeringspartiernas arbetsmarknadspolitik och syn på fackföreningsrörelsen.

Till att börja med vill vi påminna Baudin och Danielsson att Sverigedemokraterna i alla år stått upp för den svenska modellen och svenska löntagares intressen. Skärpningen av utstationeringsdirektivet samt interveneringen med Danmark gällande minimilönedirektivet är bara två aktuella exempel på frågor som skett på Sverigedemokraternas initiativ.

Diskriminerar medlemmarna

Det vore däremot på sin plats för skribenterna att se sig själva i spegeln och ta bladet från munnen gällande det absoluta faktum att Socialdemokraterna inte längre företräder svenska arbetares intressen. Detta blir inte minst tydligt genom att stödja LO och deras kamp att diskriminera sina medlemmar som har annan politisk åskådning än socialdemokratisk.

ANNONS

Vi minns alla Socialdemokraternas vurmande för införandet av EU:s sociala pelare - ett förslag som hyllades av Löfvén och Socialdemokraterna 2017. Detta med den uttalade utgångspunkten att flytta mer makt från svenska löntagare till Bryssel, dessutom på svenska skattebetalares bekostnad.

Gällande kampen mot arbetslivskriminalitet gjorde Socialdemokraterna ingenting under sina senaste åtta år vid makten, utan istället lät man ytterkantspartier som MP och C diktera villkoren. Här har SD inom ramen för Tidöavtalet redan åstadkommit betydligt mer de senaste 2 åren, däribland genom skärpta krav gällande arbetskraftsinvandring. Krav som Socialdemokraterna sagt nej till i åratal.

Värst av allt är dock sveket mot svenska arbetare och deras familjer med det samhälle man skapat, präglat av våld och kriminalitet

Värst av allt är dock sveket mot svenska arbetare och deras familjer med det samhälle man skapat, präglat av våld och kriminalitet. Allt kopplat till Socialdemokraternas noga orkestrerade massinvandring som därtill gett oss en topplacering gällande arbetslöshet inom EU.

Baudins och Danielssons parti har uppenbart vänt arbetarna ryggen för att värna om nya väljargrupper, och nu tar man arbetarklassens röster för givet igen då dessa för Socialdemokraterna alltid behandlats som röstboskap och inget annat.

Magnus Persson (SD) byggnadsarbetare samt ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott

Håkan Lösnitz (SD) tolk samt gruppledare och regionråd i Region Västra Götaland

ANNONS