Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Attenius (S) vill ta emot fler nyanlända. Han röstade nej till att redovisa alla lagstadgade kostnader staden har. Vi ska bekosta mer modersmålsundervisning än lagen kräver. Han vill satsa ytterligare 9 miljoner på ett kontor i Bryssel. Han vill inte förbjuda tiggeriet som årligen kostar oss göteborgare tiotals miljoner kronor, skriver debattören. Bild: Stefan Bennhage
Jonas Attenius (S) vill ta emot fler nyanlända. Han röstade nej till att redovisa alla lagstadgade kostnader staden har. Vi ska bekosta mer modersmålsundervisning än lagen kräver. Han vill satsa ytterligare 9 miljoner på ett kontor i Bryssel. Han vill inte förbjuda tiggeriet som årligen kostar oss göteborgare tiotals miljoner kronor, skriver debattören. Bild: Stefan Bennhage

Det är SD som har en trovärdig välfärdspolitik

Det osar desperation när Jonas Attenius (S) anklagar oss för att tillsammans med de borgerliga "slakta välfärden". I själva verket vet alla att vi har lockat S-väljare just för att de tycker att det är vi som sätter välfärden främst, skriver Jörgen Fogelklou (SD) oppositionsråd Göteborg.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Välfärden 4/2

Sverigedemokraterna är inte ett oppositionsparti, skrev Jonas Attenius i GP - Samtidigt som han för första gången riktar en debattartikel mot oss och inte mot M. Förmodligen har han insett att det i allra högsta grad är sverigedemokraterna som är det drivande oppositionspartiet.

Jag är övertygad om att alla partier värnar om välfärden. Det som vi inte är överens om är vad som är välfärd och hur den skall finansieras. Drygt 60 procent av Göteborgs fullmäktige är idag höger om mitten. Göteborgarna vill se en annan politik än den som S bedrev i 24 år. SD är alternativet, ett socialkonservativt mittenparti som sätter den gemensamma välfärden först. Jonas parti må ha distanserat sig från ytterkantsvänstern, men retoriskt lånar han mycket därifrån. Men orden ekar tunt. Det är enkelt att följa voteringarna och här visar Jonas Attenius tydligt hur han handskas med göteborgarnas skattemedel.

Mer modersmålsundervisning

Han vill ta emot fler nyanlända. Han röstade nej till att redovisa alla lagstadgade kostnader staden har. Vi ska bekosta mer modersmålsundervisning än lagen kräver. Han vill satsa ytterligare 9 miljoner på ett kontor i Bryssel. Han vill inte förbjuda tiggeriet som årligen kostar oss göteborgare tiotals miljoner kronor.

Han tycker att extra simundervisning och bemannade lekplatser tillhör kommunens kärnverksamhet. Sen har vi de ekonomiska katastroferna Gobigas, Linbanan och Västlänken. Alla är de projekt som socialdemokraterna stöttat, resurser som istället skulle kunna gå till välfärden. Varje förslösad skattekrona är stöld från folket.

Det är ytterst märkligt att han väljer att avsluta med hur SD i Helsingborg har ställt sig i en lokal fråga. SD gjorde det som är rätt - respekterade folkomröstningen. Det är mer än vad Socialdemokraterna har gjort i Göteborg. Efter folkomröstning om trängselskatt 2014 struntade S i resultatet och körde över göteborgarnas vilja.

Integration som fungerar

Vår politik sätter äldre, barn och de som blivit sjuka först. Med vår politik får de som byggt upp landet den värdighet och respekt som de förtjänar.

Dessutom har vi långt före alla andra haft realistiska förslag på hur man skapar integration som fungerar. Det är inte många år sedan socialdemokraterna hävdade att det vore rasism att ställa krav på att människor lära sig svenska. I dag förstår till och med S, efter kostsamma erfarenheter, att ett gemensamt språk är enda nyckeln till en fungerande integration. Men hur Jonas tänk att motarbeta segregationen i staden är för oss en gåta när han inte ens vill förbjuda böneutrop på arabiska.

Jörgen Fogelklou (SD) oppositionsråd Göteborg