Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saida Hussein Moge (S), ersättare i kommunfullmäktige.

Det är fattigdomen som är orsak till otryggheten

Det är oansvarigt av Mikail Yuksel (C) att svartmåla mig och mitt parti. Sluta med det och ta ditt ansvar och var stolt över invånarna i Biskopsgården och Göteborg, skriver Saida Hussein Moge (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Biskopsgården, 16/9 och 21/9

Biskopsgården är en fin stadsdel, en stadsdel att vårda, en stadsdel att värna. Biskopsgården är en del av Göteborg, men Göteborg är också en del av Sverige!

Alliansens politik bygger på lägre trösklar in arbetsmarknaden, det betyder lägre löner, sämre anställningstrygghet och sämre sociala skyddsnät. Vi satsar i stället på utbildning och investeringar för fler jobb. Vi tar ställning för en bättre framtid för alla.

Alliansen har svikit de fattigaste i samhället och gapet mellan fattiga och rika har ökat under Alliansregeringens år från 2006-2014. Sluta försvara era misslyckanden och vakna upp!

Halkat efter

Sverige var en gång i tiden ett föregångsland i fråga om utbildning och jobb. År efter år har vi nu med alliansens politik halkat efter på listan över OECD-länderna.

Barn som bor och växer upp i förorterna ser bilar som brinner och polisbilar som kör fram och tillbaka. I stället för att prata om fotboll och vilka utflykter de vill göra så pratar de om skottlossningar som har hänt och bilbränder.

Det här är en krissituation, inte bara i Biskopsgården och förorterna utan över hela landet, och det är ett kvitto på alliansens politik som påverkar alla, både i dag och framöver.

Skam inte komma överens

I detta läge vore det en skam för er alianspolitiker om ni inte fann förutsättningar för att komma överens om nödvändiga förändringar och lösningar.

Vi invånarna i Biskopsgården måste ihop med politikerna börja jobba aktivt tillsammans med polisen och skolan för att hitta lösningar för vårt älskade Göteborg, och jag citerar Nelson Mandela: "Fattigdomen kan besegras och utrotas, den är inte naturens verk, den är människors verk". Och det är fattigdomen som orsakar otryggheten!

Saida Hussein Moge (S)

ersättare i kommunfullmäktige