Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är smickrande för Demokraterna att andra politiker lyfter fram Jahja Zeqiraj (DEM), till höger, och Henrik Munck (DEM), till vänster, i debatten. Att dessa två göteborgare avslöjade misskötseln inom de rödgröna ska de ha all heder för, skriver Martin Wannholt (DEM), 2:a från höger.

Demokraterna står upp för Göteborg

Demokraterna uppmärksammas allt mer i Göteborg. Nu ser vi att även politiska motståndare bekräftar oss som den nya kraften i politiken, skriver Martin Wannholt (DEM).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Ojämlika Göteborg, 7/5

Det är smickrande för Demokraterna att andra partier nu lyfter fram oss på helsidor i debatten. Vi i Demokraterna ligger redan på 14 procent i GP:s opinionsundersökning, vilket slog ner som en bomb i etablissemanget. Med över 1 700 medlemmar i Göteborg är vi stadens tredje största parti också till medlemsantal. Och vi växer hela tiden.

Det är kanske ännu mer smickrande för Demokraterna att andra politiker lyfter fram Jahja Zeqiraj (DEM) och Henrik Munck (DEM) i debatten. Att dessa två göteborgare avslöjade misskötseln inom de rödgröna ska de ha all heder för. Jahja och Henrik är två mycket respekterade politiker i vår stad. Göteborg behöver många fler ledare som vågar säga som det är och som vågar ta tag i problemen.

Allvarligaste kritiken man kan få

Emmyly Bönfors (C) däremot, är en av de politiker som misskött sig i Göteborg. Hon sitter i idrotts- och föreningsnämnden, vilket är hennes enda politiska uppdrag i Göteborgs stad. Nyligen blev hela den politiska nämnden kraftigt prickad i form av en så kallad anmärkning från stadsrevisionen. Det är den allvarligaste kritik man som politiker kan få från stadens revisorer: ”Stadsrevisionen bedömer att nämnden brustit i sitt ansvar att styra, leda, följa upp och kontrollera verksamheten.”

Emmyly Bönfors (C) däremot, är en av de politiker som misskött sig i Göteborg

Vidare är Bönfors (C) politisk sekreterare i Västra Götalandsregionen och är med i den majoritet som styrt sjukvården den här mandatperioden. Centern i Göteborg är därför en del av haveriet inom sjukvården; stängning av vårdplatser, stora kostnader för bemanningsföretag och beordrad övertid. Ett sjukvårdshaveri som är det främsta skälet till att vi Demokrater går till val även i regionen. Det andra skälet är Västlänken som måste stoppas.

Bönfors (C) och hennes parti går tyvärr till val på att ohämmat stödja det socialdemokratiska prestigeprojektet Västlänken.

Storsatsar på utsatta förorter

Demokraterna i Göteborg går till val på en storsatsning i våra utsatta förorter. Vi vill återinföra 300 kvarterspoliser, införa tvålärarsystem i grundskolan och att fler som bor i förorten ska få möjlighet att äga sin bostad. Vi tar krafttag i hur kommunen måste styras, för att kunna omfördela stora resurser till förskolan, skolan och äldreomsorgen.

Demokraterna står upp för Göteborg. Och vi är tydliga med att säga nej till Västlänken och att följa resultatet från folkomröstningen.

Martin Wannholt (DEM)

partiledare, Demokraterna