Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD:s väljare är inga arbetslösa nazister och rasister, skriver Annica Westdahl Eriksson. Bild: Arkivbild: Johan Nilsson /TT
SD:s väljare är inga arbetslösa nazister och rasister, skriver Annica Westdahl Eriksson. Bild: Arkivbild: Johan Nilsson /TT

Därför får Jimmie Åkesson (SD) min röst

Har ni partiledare den minsta aning om vad ni utsätter över en miljon vanliga svenskar för? Ni lämnar ut oss, och säger i klartext att det är helt okej att förlöjliga, mobba och trakassera oss eftersom vi är fattiga, korkade, lågutbildade, arbetslösa rasister och nazister. I verkligheten är vi vanliga svenskar och gillar alla som sköter sig (oavsett ursprung). Men det vi har gemensamt är att vi inte litar på att ni som haft makten kan göra jobbet. Ni är helt enkelt varken pålitliga eller trovärdiga längre, skriver Annica Westdahl Eriksson, nybliven SD-medlem.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Efter de senaste dagarnas uttalanden från ledande politiker har jag fått nog!

Förstår någon av er politiker (Alliansen och S, MP och V) vad ni egentligen ställer till med när ni i tal och skrift som ni gjort förkastar allting hos ett parti (SD) och därmed också förkastar och tar heder och ära från alla SD;s väljare?

Ni legaliserar mobbning, hot och förföljelse av över en miljon människor bara för att de är oliktänkande, för att de har en annan uppfattning om verkligheten än vad ni har.

Det rimmar väldigt illa med "allas lika värde" som ni så stolt deklarerar.

Försvarar inte idioter

Jag försvarar inte på något sätt de idioter som säkert fortfarande finns inom SD och som har band till NMR och liknande organisationer.

Jag pratar om oss vanliga medborgare i Sverige som tröttnat på politikernas oförmåga att hantera våra dagliga problem. Många av oss som varit alliansväljare vågar inte längre lita på Alliansen, inte efter Decemberöverenskommelsen där de lade sig platt för S.

Att S är rädda för och smutskastar SD är självklart, inte beroende på SD:s migrationspolitik (som S redan till stor del kopierat) utan för att SD utgör det största hotet mot sossarnas möjlighet att bilda regering.

Men att även Alliansen går på detta resonemang förvånar mig oerhört!

Jag har inga synpunkter på vilket land folk kommer ifrån, så länge de sköter sig. På samma sätt som jag förväntar mig att ”vanliga svenskar” också ska sköta sig.

Att tro att SD skulle lägga ner den fria pressen är bara löjligt. Visserligen har jag (som är 60+) för länge sedan slutat lyssna på (i mina öron) pladdret i P3. Förnedringsradio är inget jag uppskattar, inte ens när det är meningsmotståndare som förnedras, jag tycker att det bara blir pinsamt.

Så jag förstod inte upprördheten hos P3 när Jimmie Åkesson sa att om han varit chef för SR så skulle han lagt ned kanalen.

Han lär väl aldrig bli chef där?

Hbtq och invandring

Jag har, i likhet med säkert största delen av SD;s väljare, inget emot Hbtq personer. Även om jag inte fattat vad "Q" egentligen står för. Jag varken lägger mig i eller bryr mig om vilka sexuella preferenser folk har, så länge ingen annan kommer till skada.

Men jag skulle aldrig komma på tanken att gå på någon Pridefestival. Jag gillar inte den sortens exhibitionism och förstår inte hur det kan gynna Hbtq- rörelsen att gå omkring och vifta med dildos.

För att inte tala om den så kallade partiledarutfrågningen. Där partiledarna skulle vifta med Pride-flaggor som svar på löjliga frågor.

Pinsamt var bara förnamnet.

Där försvann också Pride-flaggans värde för mig.

Att komma från ett annat land och söka sig till Sverige är helt ok. Men då ska man också respektera de lagar och regler som gäller i Sverige.

Jag har inga synpunkter på vilket land folk kommer ifrån, så länge de sköter sig. På samma sätt som jag förväntar mig att ”vanliga svenskar” också ska sköta sig.

Kvinnoförakt

Jag förstår utmärkt väl att männen i allmänhet inte märker av det kvinnoförakt som kännetecknar en del invandrarkulturer.

Och varför skulle de märka det?

Det är ju inte riktat mot män, och särskilt inte mot män med makt.

Men vi kvinnor märker det väldigt väl, vi blir en "icke existerande" person, blicken glider bara förbi oss och vi nonchaleras totalt.

Som kvinna i arbetslivet är det väldigt irriterande att inte bli accepterad, snarare sedd över axeln, trots avsevärt större kompetens inom området än vad mannen från ”annan” kultur har.

Hur kunde till exempel MP acceptera att en person med ambitionen att ingå i partitoppen vägrade att ta kvinnor i hand?

Det vi har gemensamt är att vi inte litar på att ni som haft makten kan göra jobbet.

Vi ska inte behöva acceptera att bli kallade "hora" och "rasist" när vi säger till dem "inga skor på sätena" eller annat som hör till allmänt hyfs.

Vi måste kunna säga till när personer beter sig regelvidrigt, men som samhället ser ut i dag kan man inte säga ifrån om det skulle råka vara en individ från ett annat land, för då börjar folk börjar skrika "rasist"!

Och den otrygghet som många känner i dag för att bara gå ut är helt horribel.

Mobbning och förföljelse

Jag hade hoppats att med det stora stöd som SD:s politik nu har så skulle fler öppet våga visa att de röstar på SD och att vi därmed skulle få in mer bra folk i politiken.

Men med den mobbning och den förföljelse som initieras av ledarna för de övriga partierna så lär det dröja till nästa val innan folk vågar träda fram.

Har ni den minsta aning om vad ni partiledare utsätter över en miljon vanliga svenskar för?

Ni lämnar ut oss, och säger i klartext att det är helt okej att förfölja, förlöjliga, mobba och trakassera oss eftersom vi är fattiga, korkade, lågutbildade, arbetslösa rasister och nazister.

I verkligheten är vi vanliga svenskar, vi gillar alla som sköter sig (oavsett ursprung). Vi tycker att sexuell läggning är var och ens ensak så länge ingen annan kommer till skada. Vi tycker, till skillnad från er, att kvinnors rättigheter (även invandrarkvinnors) är lika viktiga som männens.

Vad gäller intelligens, utbildning och arbete har jag svårt att tro att den skiljer sig från andras.

Men det vi har gemensamt är att vi inte litar på att ni som haft makten kan göra jobbet.

Ni är helt enkelt varken pålitliga eller trovärdiga längre.

Annica Westdahl Eriksson

nybliven SD-medlem, hyggligt välutbildad och med bra jobb