Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Centern stadens gröna röst

DEBATT: De rödgrönrosa har presenterat sina budgetförslag för nästa år. Och nyligen kom även Göteborgsalliansens budget. Det är tydligt att den gröna rösten saknas, skriver Emmyly Bönfors (C) och Ingrid Lindblad (C).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Göteborg vilar tryggt på en tradition av tillverkning och export. Nu behöver vi utveckla staden vidare för att skapa den stad våra barnbarn ska förvalta.

I förra valet blev Centerpartiet i Göteborg landets tredje största centerkommun, ändå räckte inte rösterna. Vis av erfarenhet är vi nu ett parti som förbereder sig för valvinst år 2018.

Centerpartiet i Göteborg vill:

Miljö och tillväxt ska gå hand i hand. Göteborg ska vara en ledande förebild, en stad där ekonomisk tillväxt ger förutsättningar för att kunna hantera vår tids allra viktigaste fråga: klimatförändringarna. Förnybar energi och tekniska innovationer är nycklarna till denna utveckling.

En grön stad byggs högt, tätt och säkert, i nära anslutning till den kollektivtrafik som binder oss samman med den levande landsbygden. Centerpartiet vet att staden måste växa inifrån och ut, vi menar att man måste förtäta stadens centrala delar samt komplettera existerande ytterstadsområden med nya energismarta bostäder.

Minska regelkrånglet och skapa fler jobb. Kommunens osunda konkurrens hör inte hemma i vårt framtida Göteborg! För att entreprenörskapet i staden ska kunna växa bör företagarnas villkor ses över och djungeln av regler och oskrivna lagar som florerar i stadshuset bör klippas ner. Alltför ofta hör vi talas om hur stadens stelbenthet sätter käppar i hjulet för innovativa idéer med hög dragningskraft.

Närodlad mat till våra barn och äldre. All mat som våra barn och äldre serveras ska vara både god och nyttig, den ska givetvis vara antibiotikafri och tillagad av närodlade råvaror. Den mat som staden upphandlar ska vara både bra och säker, det ger både mindre matsvinn och mer pengar till de lokala bönderna.

Integration sker på individnivå. Att människor från olika delar av vår värld ska kunna leva i Göteborg är en självklarhet för oss i Centerpartiet. Oavsett om man flyr undan konflikter och förtryck eller vill komma hit för att studera eller arbeta i våra framstående företag. Människan måste ha rätt att söka vilket arbete den vill, företag måste ha rätt att anställa den kompetens de behöver.

Målet måste väl ändå vara en egen försörjning och stoltheten över att dra sitt strå till stacken?

Emmyly Bönfors (C)

ordförande Centerpartiet i Göteborg

Ingrid Lindblad (C)

gruppledare Centerpartiet i Göteborg