Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bra dialog grogrund för ett smartare Heden

Det finns väldigt mycket att förbättra på Heden. Därför är det viktigt att få till en ny och långsiktig plan för Heden. Grunden för det är en bra dialog, inte minst med idrotten, skriver Ann-Sofie Hermansson (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Heden, 10/7

Yimby undrar vad Socialdemokraterna vill med Heden. Det är lätt att svara på. Vi har haft ordentliga interna diskussioner i frågan och har ett kongressbeslut att vägledas av. Vi vill att Heden ska vara en levande del av staden där alla göteborgare känner sig välkomna. Den ska främst vara en plats för idrott och rekreation, men med utrymme också för mycket annat. Heden finns i göteborgarnas hjärtan. Det är inte vilken yta som helst. Ibland behöver man påminnas om det. Här arrangeras inte bara enorma evenemang som Gothia Cup och Partille Cup – med ungdomar från hela världen. Vanliga vardagkvällar är det massor av ideella idrottsföreningar som tränar här. Vissa av föreningarna bedriver viktigt socialt arbete i staden, med fokus på ensamkommande. Här går man också på cirkus, spelar minigolf, åker skridskor eller firar eldfesten tillsammans – mitt inne i stan.

Det finns väldigt mycket att förbättra på Heden. Ytorna kan användas betydligt smartare. Det skulle gå att få plats med klart mer än i dag. Därför är det viktigt att få till en ny och långsiktig plan för Heden. Grunden för det är en bra dialog, inte minst med idrotten. Efter det senaste omtaget, vilket alla partier i byggnadsnämnden stod bakom, genomfördes en serie dialogmöten som många var nöjda med. Därigenom har det skapats ett mycket bättre utgångsläge för att ta fram en sådan plan.

Att det fortsatta arbetet får vänta lite är förstås frustrerande, men beror helt enkelt på att det planeras och byggs otroligt mycket just nu i Göteborg. Det finns många projekt som det inte går att skjuta på. De måste gå först.

Snart kommer det att bli dags att ta tag i Heden igen. Då är jag övertygad om att det kommer att bli en konstruktiv och positiv process. Detta mycket tack vare den senaste dialogrundan med såväl idrotten som alla andra aktörer som är engagerade i Heden – inklusive Yimby. När vi göteborgare slår våra kloka huvuden ihop brukar det bli bra – även om det blir en del tjöt på vägen.

Ann-Sofie Hermansson (S)

kommunstyrelsens

ordförande Göteborg