Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biskopsgårdens problem inte Alliansens fel

Göteborg började sin resa mot en segregerad stad långt innan Alliansens regeringstid. Politiker i kommunfullmäktige borde förstå att Biskopsgårdens problem inte kan skyllas på Alliansregeringen. Det är tråkigt att Saida Hussein Moge (S) inte gör det, skriver Mikail Yuksel (C).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

#Nuärdetnog, 15/9

Numera har det blivit ett verktyg för S-politiker att anklaga Alliansen för sin egen misslyckade politik. Dessvärre är det deras politik som under den 20-åriga socialdemokratiska hegemonin lett till ett segregerat Göteborg.

Därför är det beklagligt att socialdemokraternas ersättare i kommunfullmäktige, Saida Hussein Moge, skriver i GP att allt som händer i Biskopsgården idag är ett resultat av Alliansens politik. Göteborg har framförallt utvecklats till en segregerad stad under det socialdemokratiska styret i kommunen och det kan man inte skylla på Alliansens regeringstid. Det är viktigt att skilja på vem som bär ansvaret för olika verksamheter och när det gäller skolan är det kommunen, inte regeringen.

Sätta plåster på öppna sår duger inte

Vi behöver gå till roten av problemen, inte sätta plåster på öppna sår. Genom ökad sysselsättning, genom kvalitetsskolor, fritidsaktiviteter och ett bra företagsklimat skapar vi en stad av möjligheter oavsett var i staden man bor. Göteborgarna behöver kunna känna tillit till offentliga tjänstemän så som poliser och ett steg i den riktningen är att införa en lokalt områdespoliser samt öka deras status och löner.

Misslyckad politik

Vi behöver mer valfrihet i välfärden i Göteborg, inte mindre. Centerpartiet tror på göteborgarnas kapacitet att själva kunna välja var våra barn ska gå i skola och hur våra liv ska utformas. Jag som är gammal Biskopsgårdenbo har drabbats av Socialdemokraternas misslyckande politik i många år och jag önskar en annan framtid för mina barn. Det är dags för ett maktskifte i Göteborg. När Socialdemokraterna upprepade gånger visar att de inte kan ta ansvar för Göteborg behöver de ta en paus från sitt herravälde. Centerpartiet är beredda att ta ansvar och styra Göteborg mot en ny framtid som inkluderar hela Göteborg.

Mikail Yuksel (C)

vice ordförande, Centerpartiet i Göteborg