Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande Göteborg och Birgitta Nesterud (S), ordförande nämnden för Intraservice

Billigt poängplockande skapar polarisering

Det är välkommet att David Lega (KD) och lobby-organisationen Skattebetalarna håller med oss om att det som har försiggått på nämnden för Intraservice är oacceptabelt. Det är just därför vi går fram med ett genomarbetat och seriöst förnyelseprogram, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Birgitta Nesterud (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Mygelkulturen,19 och 23/2

Intraservice har haft problem. Höga chefer har ignorerat delegationsordningen, genomfört regelvidriga inköp samt åkt på illa dokumenterade resor. Onödigt dyra konsulter har upphandlats utan ordentliga underlag och uppdragsbeskrivningar. För att sätta stopp för detta beteende har vi socialdemokrater nu presenterat vårt förnyelseprogram för Intraservice.

Bort med dyra konsulter

Intentionen är självfallet att förnyelseprogrammet snabbt ska bli operativt. Det behöver verkställas och kännas av i hela verksamheten. De dyra expert- och resurskonsulterna ska bort. Utlandsresor ska kunna motiveras och alltid vara måttfulla. Delegationsordningen ska uppdateras. Upphandlingarna ska professionaliseras.

Saknar seriösa argument

Detta mycket gedigna förnyelseprogram avfärdas av David Lega och lobbyorganisationen Skattebetalarna. Tyvärr kan vi inte i deras repliker upptäcka några seriösa sakargument. De verkar inte vilja lägga till eller dra bort något från programmet.

Ambitionen verkar i stället vara att plocka rätt så billiga politiska poänger. Vi tar mycket gärna en konstruktiv diskussion om programmets innehåll. Men om vi ska vara helt ärliga verkar Lega och Skattebetalarna inte ens intresserade av själva verksamheten. Det är spelet som de är ute efter.

Onödig polarisering

Det är mycket viktigt i politiken att undvika onödig polarisering. Sådant är nästan aldrig bra för verksamheten. Hittills har alla förnyelseåtgärder i nämnden röstats igenom brett, över block- och partigränser. Vi hoppas att detta fortsätter. Ansvarstagande är att gemensamt se till att ordning och reda ska gälla på Intraservice.

Ann-Sofie Hermansson (S)

kommunstyrelsens ordförande Göteborg

Birgitta Nesterud (S)

ordförande nämnden för Intraservice