Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Corona är en pandemi som vi alla bara vill ska ta slut. Tänk att få återgå till ett normalt liv igen. Men innan vi gör det skulle jag gärna se att Stefan Löfven meddelar på en presskonferens att vi kommer att behålla en del restriktioner permanent, skriver debattören. Bild: Helena Landstedt/TT
Corona är en pandemi som vi alla bara vill ska ta slut. Tänk att få återgå till ett normalt liv igen. Men innan vi gör det skulle jag gärna se att Stefan Löfven meddelar på en presskonferens att vi kommer att behålla en del restriktioner permanent, skriver debattören. Bild: Helena Landstedt/TT

Behåll restriktionerna för alltid så kan vi få fortsätta att slippa folk

Tro mig. Jag vill inte något annat hellre än att återgå till ”ett normalt liv”, men med det sagt tycker jag att Corona inte enbart har medfört hemska saker. Restriktionerna som vi nu ser som en stor bov mot vår frihet i vårt öppna samhälle är inte så pjåkiga när man tänker efter, skriver Felix Jörneman.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Corona är en pandemi som vi alla bara vill ska ta slut. Tänk att få återgå till ett normalt liv igen. Men innan vi gör det skulle jag gärna se att Stefan Löfven meddelar på en presskonferens att vi kommer att behålla en del restriktioner permanent.

Om jag får önska så tycker jag vi fortsätter att:

– Tvätta händerna

Det är så äckligt att folk inte tvättade sina händer innan Corona. Vi behövde en pandemi för att det skulle bli rutin igen. Har vi tur så kräver nästa pandemi av oss att vi måste börja borsta tänderna och ytterligare nästa gång att vi gör deodoranten till en självklarhet.

– Hälsa på varandra genom att vinka och le

Måste vi gå tillbaka till att prata om hur stelt det är att välja handen eller kramen? Räcker det dessutom inte också med att säga ”hej” och ”hejdå”? Måste vi verkligen förtydliga en hälsning och ett avsked med en kroppslig gest där vi tar på varandra? Ett varmt leende och kanske en liten vink räcker gott och väl tycker jag.

– Träffas i smågrupper

Tänk att fortsätta kunna slippa bjuda in folk som man inte känner till kalas och dylikt. Det har varit väldigt skönt att kunna skylla på en pandemi bara för att man inte pallar bjuda in sin kompis-nya kompis-ex och dennes nya pojkvän. Säkert astrevliga men inte just nu. I vårt hushåll är vi max åtta personer vill jag kunna fortsätta säga.

– Bli erbjudna extrasäten

Prassel, prassel, visk, visk, äcklig lukt från McDonalds. När jag var på bio i höstas så var det en familj som satte sig väldigt nära mig (trots att de inte fick). De pratade genom hela filmen och jag var tvungen att bli den som bad dem vara lite tysta femtioelva gånger. Då fick jag höra att en biograf inte är ett bibliotek? Nej, det stämmer sa jag. Men biograf kommer väl ändå alldeles efter ett bibliotek i ljudnivå? sa jag sen. Han höll inte med. Den här restriktionen borde vi utöka till 5 säten mellan sällskapen.

– Hålla avstånd

En konstig restriktion egentligen. Varför skulle man ens vilja stå närmare än två meter till en främling från början? Låter helt sinnessjukt och jag hoppas att skyltarna står kvar när vi alla är vaccinerade.

– Vara hemma om man är sjuk

Jag vill inte bli snörvlig och jag vill inte höra dig snörvla. Snörvla får du göra hemma.

Heja karantänen!

Felix Jörneman, reklamare