Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anständiga arbetsvillkor gynnar alla

Vår uppgift är att tillsammans med bland annat Svensk Handel komma tillrätta med missförhållanden och se till att vi får arbetsvillkor som gör att de anställda trivs, kan göra att bra jobb och kompetensutvecklas. Det kommer att gynna alla, skriver Beatrice Ekelund och Susanna Gideonsson, Handels.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Handels villkor, 14 och 23/9

Om Karin Johansson och Tomas Undin på Svensk Handel hade tagit sig tid att läsa antologin Lösa förbindelser, som utgjorde underlaget för vår debattartikel, hade de till exempel kunnat ta del av berättelsen om Antonio, som under sin tid som bemanningsanställd blev tvungen att äta stark smärtstillande medicin för att kunna ta sig till jobbet. Eller läsa om Malin som levde med telefonen i närheten i princip dygnet runt för att inte missa ett jobbuppdrag. Exemplen är många och nedslående.

Det är inte vår uppgift att recensera de handelsanställdas egna upplevelser av sin arbetssituation. Vår uppgift är att tillsammans med bland annat Svensk Handel komma tillrätta med missförhållandena och se till att vi får arbetsvillkor som gör att de anställda trivs, kan göra att bra jobb och kompetensutvecklas. Det kommer att gynna branschen och stärka den inför framtida utmaningar.

Beatrice Ekelund

försteombudsman i Göteborg, Handels

Susanna Gideonsson

ordförande Handels