Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smutskastning. Jag uppmanar Shahbaz Khan (S) (bilden) att gå vidare med en anmälan, alternativt omedelbart be om ursäkt för smutskastningen mot Henrik Munck (D), skriver Martin Wannholt (D). Bild: Arkivbild: Anders Ylander
Smutskastning. Jag uppmanar Shahbaz Khan (S) (bilden) att gå vidare med en anmälan, alternativt omedelbart be om ursäkt för smutskastningen mot Henrik Munck (D), skriver Martin Wannholt (D). Bild: Arkivbild: Anders Ylander

Anmäl eller be om ursäkt, Shahbaz Khan (S)

Shahbaz Khan (S) verkar ha utsett sig själv till Göteborgs nye polismästare, åklagare och domare i en och samma person. Khan har skapat en gatans domstol i Göteborg och nu är det dags att han visar korten, skriver Martin Wannholt (D).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Trafiknämndens ordförande Shahbaz Khan (S) har nyligen riktat anklagelser mot Henrik Munck (D) om efterforskning av källor bakom en felaktig publicering i media. Felskrivningen handlade om hur omröstningen utfallit i ett beslutsärende på ett tidigare trafiknämndsmöte.

Khan (S) har agerat som polismästare, åklagare och domare. Efter att ha meddelat sitt föreslagna straff till Henrik Munck så säger Khan nu plötsligt att han ska konsultera ”sin jurist” (Göteborgs kommuns stadsjurist) om nästa eventuella steg mot Munck.

Det hade varit bättre om Khan hade följt den normala gången i det svenska rättssamhället. Det vill säga att man först anmäler om man misstänker brott, att man därefter överlåter till rättsvårdande instans att utreda saken, och att man håller i principen om att en anklagad är oskyldig tills motsatsen har bevisats.

Ytterst handlar Shahbaz Khans agerande om att han vill tysta ner en kritiker och upprätthålla samförståndsandan mellan S och M som präglat Göteborg under lång tid.

Jag uppmanar därför Shahbaz Khan att gå vidare med en anmälan, alternativt måste Kahn omedelbart be om ursäkt för smutskastningen mot Henrik Munck.

Med den bild jag har av vad som skedde på trafiknämndens presidiemöte 11 september så är Shahbaz Khans anklagelser ogrundade.

Misskött nämnd

Trafiknämnden är troligen den mest misskötta politiska nämnden i Göteborg. Henrik Munck har pekat på problemen under lång tid och avslöjat misskötseln som pågår bakom stängda dörrar. Miljardrullning och stora förseningar i projekt som Skeppsbron och Vasabron är bara några exempel på en nämnd som inte klarar av sitt uppdrag. Politikernas misslyckanden skapar trafikkaos med stora konsekvenser för göteborgarna och alla som har verksamheter i vår stad.

Ytterst handlar Shahbaz Khans (S) agerande om att han vill tysta ner en kritiker och upprätthålla samförståndsandan mellan Socialdemokraterna och Moderaterna som präglat Göteborg under lång tid.

Henrik Munck har nämligen inte bara kritiserat utan också lagt fram flera förslag på förbättringar i trafiknämnden, men förbättringsförslagen har ogillats av både de rödgröna och Alliansen.

Göteborg ska inte ha någon gatans domstol eller smussel bakom stängda dörrar. Vi behöver fler politiker som Henrik Munck.

Göteborg behöver få en fungerande politisk styrning.

Martin Wannholt (D)

partiledare och kommunalråd