Fram till april i år hade barnsjukhuset uppdraget, att efter pandemin, ta hand om fler patienter än tidigare. Det har vi lyckats med och vi är nu också landets mest effektiva barnsjukhus, skriver debattören.
Fram till april i år hade barnsjukhuset uppdraget, att efter pandemin, ta hand om fler patienter än tidigare. Det har vi lyckats med och vi är nu också landets mest effektiva barnsjukhus, skriver debattören. Bild: Pernilla Löfgren/Göteborgs-Posten

Ambitionen är att barn även fortsättningsvis ska få den vård de behöver

Som chef för Drottning Silvas Barnsjukhus är det dock min tydliga intention och starka ambition att barnen även fortsättningsvis skall få den vård de behöver och att medarbetarna skall kunna utföra sitt arbete i god arbetsmiljö, skriver Kate Abrahamsson.

ANNONS

Replik

12/11 Slipsarna driver vårt barnsjukhus rakt ner i avgrunden

Som chef för Drottning Silvias Barnsjukhus har jag besökt Akutmottagning barn och lyssnat till medarbetarnas oro med anledning av det svåra ekonomiska läget. För er föräldrar, mor- och farföräldrar vill jag gärna berätta om situationen på barnsjukhuset. Vårt uppdrag är att ge barn och ungdomar, som behöver sjukhusets kompetens, en vård av hög kvalitet och en nära och trygg omvårdnad för både barn och familjer.

Fram till april i år hade barnsjukhuset uppdraget, att efter pandemin, ta hand om fler patienter än tidigare. Det har vi lyckats med och vi är nu också landets mest effektiva barnsjukhus.

ANNONS

När ekonomin för sjukhusen inom Västra Götalandsregionen, under våren snabbt försämrades, behövde vi öka kostnadseffektiviteten ytterligare vilket vi också har gjort inom många områden och för många yrkesroller. Vad gäller den förstärkta anställningsprövningen arbetar Sahlgrenska universitetssjukhuset aktivt för att hitta ett så effektivt arbetssätt som möjligt för snabb bedömning och återkoppling till avdelningar som har behov av att anställa medarbetare.

I Västra Götalandsregionen kan vi vara stolta över att ha ett av Europas ledande barnsjukhus där barnens behov är i fokus och en resurseffektiv vård ständigt utvecklas

Trots att barnsjukhuset fortfarande har en god bemanning på flertalet enheter, råder oro bland många av våra chefer och medarbetare för vad kommande månader kan innebära avseende tillgänglighet till vård för barnen och för medarbetarnas arbetssituation.

Som chef för Drottning Silvas Barnsjukhus är det dock min tydliga intention och starka ambition att barnen även fortsättningsvis skall få den vård de behöver och att medarbetarna skall kunna utföra sitt arbete i god arbetsmiljö.

I Västra Götalandsregionen kan vi vara stolta över att ha ett av Europas ledande barnsjukhus där barnens behov är i fokus och en resurseffektiv vård ständigt utvecklas. Jag vill understryka att det också är det uppdrag jag har och fått löfte om att få fortsätta bedriva.

Kate Abrahamsson, chef för Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS