Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jesper Nydén, försäljningchef på Frontbilar i Göteborg är otroligt nöjd över att vara en av de utvalda återförsäljare som får möjlighet att sälja CUPRA från 1a november.

”De kommer tillbaks med ett leende på läpparna”

På Frontbilar har man i över 30 år hjälpt kunder att hitta den perfekta bilen. Nu väntar nya spännande tider. Från 1 november är butiken auktoriserad återförsäljare av CUPRA. CUPRA som har positionerat sig med modeller som verkligen lever upp till CUPRAs egna tagline: ”Prestanda möter stil”.

För över trettio år sedan slog Frontbilar upp dörrarna för första gången. Jesper Nydén, försäljningschef, var inte med då men har fått vara med och ta över och driva företaget som lyckats slå sig fram i branschen med en enormt stor konkurrens i Sverige. Under årens gång har företaget hittat sin roll och har idag bland nybilsmarknaden störst fokus på SEAT, Peugeot och Citroën. Och nu: CUPRA.

– Det som framförallt är spännande för oss med CUPRA är att vi blivit utvalda som en av få återförsäljare i Sverige. Och nya modellen Formentor är verkligen fantastisk. ”100% CUPRA-DNA”, som de själva säger. 

CUPRA står numera helt på egna ben och i samband med lanseringen av CUPRA Formentor levererar företaget en bil byggd helt på deras egen plattform och med en rejäl dos hästkrafter (upp till 310 stycken, för att vara exakt. Eller 245 hästar med plug-in hybridmodellen).

Något de flesta märker ganska så snabbt när de sätter sig i bilen, berättar Jesper.

– Haha ja, det går ju inte att sticka under stolen med att de som kommer hit för att testköra blir förvånade när de sätter sig bakom ratten. När man känner av kraften i en bil som tar noll till hundra på under fem sekunder då kommer man tillbaks med ett leende på läpparna. Jag tror också man blir förvånad. En CUPRA ser inte alltid ut som en bil som ska kunna prestera såhär. Det är en prestandabil i dold förpackning.

CUPRA Formentor, här till vänster. En bil som får många att vända på huvudet, berättar Jesper Nydén, försäljningschef på Frontbilar i Göteborg.
CUPRA Formentor, här till vänster. En bil som får många att vända på huvudet, berättar Jesper Nydén, försäljningschef på Frontbilar i Göteborg.

Passar de flesta

Jesper beskriver en CUPRA Formentor som en bil som passar alla.

– Den som ska ha en CUPRA måste vilja ha upplevelsen. Att uppskatta både prestandan och känslan bilen skänker en. Så det handlar ju i mångt och mycket om att vara bilintresserad. Den som uppskattar när något händer om man trycker på gasen är helt rätt ute.

CUPRA-modellerna erbjuder möjligheterna till flera körlägen. Dels kan den som kör njuta av bilens komfort-läge och bekvämt luta sig tillbaka med en skön körstil. Men den som är på jakt efter något mer har prestanda-läget att tillgå. Och möjligheten att växla mellan komfort och maxad prestanda i CUPRA-mode finns hela tiden.

– Ibland kanske man är på jakt efter den lite mer mjukare körstilen och den komfort som många efterfrågar idag. I CUPRA-mode däremot så maxar man allt. 

– Då är det 100% prestanda som möter stil. Spjällen öppnar, stötdämpningen hårdnar och bilen får ett stenhårt fokus på prestanda med en otrolig sportbils-känsla. Det är något man verkligen måste uppleva. Känslan av att gå från familjebil till sportbil genom att vrida på ett reglage.

Mycket bil och känsla för pengarna

Under intervjun plockar Jesper fram mobilen och söker på begagnatmarknaden och visar bilar som har ungefär samma mängd hästkrafter och prestanda som CUPRA Formentor och övriga CUPRA-modeller. Begagnade bilar som kostar betydligt mer.  

– Så ja, det är verkligen, när man tittar på siffrorna, mycket bil för pengarna. Den som är på jakt efter en likadan upplevelse får verkligen gå upp ordentligt i prissegmentet. Samma får man i en CUPRA. Man får helt enkelt mycket kvalité och upplevelse för pengarna.

Vad är det absolut viktigaste du säger till de som kommer hit för att testa CUPRA? 

– Kommer man hit måste man testa bilen. Det är en upplevelse. Och samtidigt är det bra att jämföra komfortläget med CUPRA-mode för att känna hur det är att köra en riktigt skön bil. Det är en upplevelse att jämföra de olika körlägena. Komfort till sport och till sist: CUPRA-mode.

Frontbilar - utvald återförsäljare

Från den 1 november så säljs CUPRA enbart av utvalda återförsäljare runt om i landet och Frontbilar är en av dessa.

– Vi är en av dem som sålt flest CUPRA i Sverige senaste åren vilket gjorde att vi fick chansen att bli en av de utvalda återförsäljarna, vilket är jättekul såklart. Framförallt nu när CUPRA helt står på egna ben är det superspännande att vara med även på deras resa. Vi är ju även en av de största återförsäljarna av SEAT i Sverige så nu satsar vi stenhårt på att ta nästa kliv i utvecklingen.

– Om jag får säga något för att avsluta, så måste jag få säga att det är så otroligt värdefullt att komma hit och få prova på och verkligen uppleva en CUPRA. Att få känslan av hur det är att sitta, känna och trycka på gasen är fantastisk. Det är det absolut bästa säljargumentet vi har för hela den här bilen. När en kund kommer hit ger vi dem nyckeln och säger ”Varsågod. Ut och upplev”. Oftast räcker det. Det är en bil som säljer sig själv, säger Jesper Nydén och skrattar till.