Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

De förverkligade drömmen om ett hus på Knarrholmen

Liselott Johansson och hennes man var en av de första som köpte ett av de nybyggda husen på Knarrholmen. Nu har de precis spenderat sin första sommar på ön. – Det är otroligt grönt och fint här, och så skönt att flytta in i ett nytt hus där man inte behöver fixa något, säger Liselott.

På Knarrholmen byggs totalt 52 hus och 15 studios. Hustyperna varierar från 85 till 89 kvadratmeter inklusive loft. Även lägenheterna, som är 54 kvadratmeter stora, har ett loft. Alla tomter ligger bara ett par meter från havet. Båtfärden från Saltholmen tar knappa tio minuter, vilket gör att öns läge är väldigt attraktivt.

Liselott och hennes man har haft ett sommarhus i skärgården tidigare och lockades av närheten in till Göteborg.

– Det korta avståndet in till stan gör att man kan bo här och jobba i stan, vilket jag gjorde under några sommarveckor, det är verkligen en fördel, säger hon.

Nu hoppas de på att det kommer gå färjor under hela året.
– Det vore perfekt att kunna åka ut under vinterhalvåret utan att behöva ha en egen båt.
De behöver inte vänta särskilt länge, från och med 1 december kommer färjan gå tur och retur Knarrholmen måndag till söndag, året om.

BRA Bygg, som ansvarar för byggandet av hus och lägenheterna, ville tillsammans med Arkitektbyrån Design ville skapa hus och lägenheter som gör ett minimalt avtryck i naturen. Därför är det arkitektoniska uttrycket diskret och man har valt naturliga material och kulörer på fasaden som får husen att smälta in i naturen.

– Tanken har varit att skapa ett modernt årstidsboende som är både lättskött och snyggt. Alla hus har strandnära lägen med utsikt över havet, säger Magnus Svärdegård, mäklare på Fastighetsbyrån som ansvarar för försäljningen av husen.

Liselott och hennes man har följt projektet på nära håll, när de fick höras om att det skulle byggas nya hus på Knarrholmen väckte deras intresse direkt. De var ute på ön tre gånger och bestämde sig för att köpa ett hus som låg nära vattnet.
­– Vi har inte ångrat oss en sekund, vi flyttade ut dagen innan midsommar och har spenderat sommaren här, det är magiskt!

Under sommaren har det funnits en tillfällig restaurang, men redan till nästa sommar finns planer på att bygga en helt ny restaurang vid hamnen där skärgårdsbåtarna lägger till. Om allt går enligt plan beräknas den stå klar under 2017.
– Vi ser fram emot att restaurangen kommer öppna nästa sommar, det blir en fin mötesplats för oss som bor här och de som kommer på besök, säger Liselott.

Hennes tips till dig som funderar på att köpa ett hus i skärgården är att åka ut och titta på flera olika hus.

– Det är en sak att sitta och titta i kataloger och på hemsidor, men den riktiga känslan för ett hus får man på plats. Så passa på och åk ut till öarna för att kika på nära håll.

Här kan du läsa mer om Knarrholmen och när nästa visningshelg är.