Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mini Andén, Andreas Kleerup och Musse Hasselvall prisas av tidningen Café för sina unika klädstilar.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De är Sveriges bäst klädda

Andreas Kleerup, Mini Andén och Musse Hasselvall. De är tre av Sveriges bäst klädda enligt magasinet Café som varje år prisar moderiktiga svenskar. - Jag kommer nog tänka till en gång extra när jag klär på mig nu. Eller göra tvärtom och klä mig skitfult resten av året, säger Andreas Kleerup.
För att han "vänder upp och ner på begreppet välklädd med sin färgstarka rockstjärna-möter-klubbkille-look" är popmusikern Andreas Kleerup utsedd till Sveriges bäst klädda man av tidningen Café. Dagen till ära bär den hyllade albumdebutanten marinblå chinos och manchesterkavaj från Whyred och en t-shirt med hårdrockstryck.
- Jag skulle beskriva min stil som modeintresserad 38-åring möter 15-årig trummis. Typ. Jag inspireras av trashmetalband från San Fransico och blandar friskt, säger Andreas Kleerup.

Användbara jeans
Modellen som blivit utsedd till Sveriges bäst klädda kvinna, Mini Andén, blandar inte lika mycket utan vet vad hon gillar.
- Jag är en riktig jeanstjej. Jag kan bära dem med en snygg topp och höga klackar eller med ballerinaskor och en stor t-shirt, säger hon men tror inte att priset kommer få henne att tillbringa timmar framför spegeln.
- Jag är en bekväm människa men det är en komplimang att de gillar min stil.

Den här blåsiga dagen har hon en blåvitrandig topp från Carin Wester, trekvartsjeans av märket Goldsign och högklackade sandaler från Friis & Company.

Väljer kläder länge
Om programledaren Musse Hasselvall, utsedd till Sveriges bäst klädda tv-profil, försvinner från offentligheten nu är chansen stor att han hittas hemma där han prövar kläder.
- Det tar alltid tid för mig att klä mig. För lång tid. Ibland känns det som att dagarna inte räcker till för att kunna ha på mig allt som jag vill ha på mig, säger han och berättar generat att han pratade igenom dagens marin-inspirerade outfit med en tjejkompis kvällen innan.
- Jag har alltid försökt klä mig för att märkas. Jag vet inte vad det beror på, kanske för att jag är kort och inte vill bli trampad på. Därför känns det trevligt att få den här utmärkelsen, säger Musse Hasselvall.

Vad skulle ni aldrig ha på er?
- Jeans som sitter dåligt, stuprörsjeans. Jag är vallon och har stora höfter så jag kan inte ha på mig för tajta jeans. Vanliga Levi's 501:or är min favoritmodell. De ska vara lite,lite hängiga, säger Andreas Kleerup.
- Päls. Jag tycker det är onödigt, fastslår Mini Andén.
- Jag vågar inte säga det för då står jag där sedan som en jävla idiot. Det finns en massa grejer som man sade att man aldrig mer skulle ha på sig men sedan står man där som en tönt med bootcut eller något annat rå-äckligt och får skämmas över att man sagt något, säger Musse Hasselvall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.