Därför är skidsemestern bäst på våren

Solen reser sig sakta över fjällen i Dalarnas snöparadis. Den bitande kylan är utbytt mot ett varmare klimat, samtidigt som den krispiga snön ligger kvar i backarna och levererar oförglömlig skidåkning. Stöten i Sälen på våren är en drömdestination för familjen, kompisgänget eller helt enkelt den som vill få bästa möjliga vinterupplevelse för pengarna. Magnus Dovallius, marknadschef för Stöten i Sälen, vet varför du inte får missa en skidsemester i vår.

ANNONS
|

Fånga dagen, solen och energin

Under vinterhalvåret är det inte lätt att pressa in de välbehövliga soltimmarna. Arbetsdagen börjar innan solens intåg och avslutas lagom till att ljuset försvunnit i horisonten.

Vill du ta tillbaka ljuset finns det ett sydligt snöparadis att lägga din vårsemester på. Till Stöten i Sälen tar du dig på ynka fem timmar från Göteborg, en resa via Oslo som är snäll mot de minsta i familjen och ger en skönare körupplevelse för den placerat sig bakom ratten.

Väl framme uppenbarar sig ståtliga fjäll med kilometervis av välpistade skidbackar. De förlängda vårdagarna gör att du kan räkna med fler timmar i skidbackarna än vad du är van vid, med påfyllda energidepåer som följd.

ANNONS

Är du sugen på en spektakulär och annorlunda upplevelse så ska du boka in dig på en äventyrlig skotersafari. I en rasande fart färdas du genom det böljande, vackra vinterlandskapet där du aldrig vet vilka överraskningar som väntar på fjället.

Ladda batterierna för fler åk i backen

Var ska du göra av all din nyfunna solenergi? Mer tid i backen såklart! Tar du dig till snön i vår blir det betydligt kortare tider i kyliga liftköer och mer utrymme till att jaga adrenalinkickar i backarna. I World Cup-backen kan du dessutom börja dagen redan 7.30med morgonskidåkning tisdagar och torsdagar för att sedan hålla igång resten av dagen i ett högt tempo.

Vill du njuta av backen efter solens nedgång bjuds du på häftig kvällsåkning två dagar i veckan, onsdagar och lördagar mellan 19.30–21.00. Låt det ena häftiga åket efter det andra avlösa varandra.

–Åkningen är som allra härligast under förmiddagen när backarna är nypistade och snön är kall. Under eftermiddagen kan snön bli lite tyngre och då kan det passa bra att äta en lite längre lunch på en härlig uteservering innan man ger sig ut i backen igen, säger Magnus Dovallius, marknadschef för Stöten i Sälen.

Allt detta åkande leder förstås till att hungern smyger sig på och då är det ju passande att restaurangerna duggar tätt i Stöten. För att inte missa en enda minut av solen så väljer du någon av uteserveringarna, till exempel på fartfyllda Brasseriet där du kan njuta av god frukost, lunch och middag med stor variation.

ANNONS

Vattnas det i munnen efter något sött att boosta skidåkningen med serveras krispiga, nygräddade våfflor på Stöten-favoriten Våffelstugan.

Afterski underblå himmel

När minusgraderna biter tag under vintern ligger en svalkande dryck i minusgrader inte högst upp på önskelistan. Men, under våren ser drömmarna annorlunda ut, och du kan njuta av uppvärmda sittplatser i värmande solstrålar med någonting kallt i handen.

Med ett stabilare väder och färre moln på himlen blir skidåkarna desto gladare, vilket i sin tur leder till en roligare, galnare och mer fartfylld afterski. Brasseriet är en Sälen-klassiker och när temperaturerna stegrar letar sig eftermiddagens afterski utomhus med heta dj:s och talangfulla trubadurer.

Mjuk skidåkning och härliga äventyr för de minsta

Isiga backar som inte fått sol på länge är snabba som vinden, men kräver sin kraft med ett hårt underlag. När solen och plusgraderna riktar sig mot backarna under våren så skapas en mjukare snö som enligt många ger den optimala skidåkningen. Det yttersta lagret blir mjukt likt sorbet medan det understa skiktet förblir hårt efter natten och morgonens kyla. Det blir mindre slit i backarna och en mer följsam njutning för hela kroppen.

För barnen blir dagens aktiviteter ett snäpp roligare och varmare under våren i Stöten. Vargklubben bjuder bland annat in alla barn till en häftig skattjakt på fjällen, glädjefyllda kalas, och rafflande skidtävlingar i backen. När det är lite kyligt kurar barnen ihop sig i stugan med både film och pyssel som håller humöret på topp. Tips! Är barnen glada får sig föräldrarna även fler åk i backen.

ANNONS
ANNONS