Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Därför bör du ta hjälp med homestyling

Att ta hjälp av en homestylist inför försäljning är sannerligen populärt. Stylingen kan ibland vara nyckeln till prisrekord, men då gäller det att ha de rätta knepen. Vi pratade med Fastighetsbyråns mäklare och stylist för att få veta mer.

Det kan tyckas enkelt att fixa ett hem som är inbjudande. Men det är stor skillnad på att vara duktig på inredning och att styla ett hem inför försäljning, menar Frida Thorell, mäklare på Fastighetsbyrån.

­– Stylister har koll på vad som är värt att piffa och hur man ska göra. Sovrummet är nog det tydligaste exemplet på när skillnaden mellan stylistögat och säljarens öga är som störst. En säng bäddad av en stylist förändrar faktiskt intrycket av hela sovrummet. Det kan tyckas vara en liten grej, men det är väldigt svårt att uppnå samma resultat själv, säger Frida Thorell.

Ett stylat hem fotat av en skicklig fotograf kan dessutom vara avgörande för budgivningen. Det kan bidra till några extra budgivare och höja slutpriset rejält.

– Bilderna är det vi i första hand använder för att sälja in en bostad och alla vet ju hur viktigt första intrycket är! Fotografer ser vad som bör lyftas fram och ur vilka vinklar rummen gör sig bäst. Bostäder som inte blir sålda är sällan stylade. Då kan vi ta bort annonsen och låta bostaden genomgå en fullstyling. Sen tar vi nya bilder och det kan bli prisrekord, säger Frida Thorell.

Susanna Mellgren är inredare på Fastighetsbyrån och driver företaget Fräscht. Hon menar att det inte spelar någon roll om boendet är nyproducerat eller stått orört i årtionden.

– Alla hem mår bra av att stylas innan visning, då det viktigaste är att rummen harmoniserar med varandra. När potentiella köpare kliver in i hallen ska de få en positiv känsla som ska behållas under hela visningen. Det är nog det svåraste att fixa själv. Som stylist får vi fram den röda tråden genom rummen, oavsett om boendet är nytt eller gammalt, säger Susanna Mellgren.

Varje boende har sin unika potential och stylisten ser vilka möjligheter som borde tas tillvara för att hemmet ska framstå ur en så positiv synvinkel som möjligt.

– Det kan till exempel bli en enorm skillnad genom att omgruppera befintliga möbler eller byta plats på växter, tavlor och lampor. Men det svåra är att se sådant själv, det gäller att ha det rätta ögat och veta hur människor påverkas för att det ska få effekt, säger Susanna Mellgren.