Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Därför är Göteborg Sveriges coolaste stad

Har du, likt många andra, frågat dig varför just "Lilla London", vårt goa Göteborg, är landets coolaste stad? Nu kommer brittiska Evening Standard med svaret på frågan: Göteborg har allt, enligt Hannah Summers, som har recenserat staden.

I en artikel som brittiska tidningen har publicerat uppges staden ha hippa kaféer, nordisk design, bra butiker, banbrytande konstutställningar och butiker som i majoritet innehar rättevisemärkta varor och hantverksöl.

"Oavsett om du kastar dig över degiga kanelbullar eller kryper till stadens foodtrucks, så kan du vara säker på att du kommer ha sällskap av kreativa, matkunniga, smarta svenskar," är ett av många utdrag ur texten.

Förutom kanelbullar och hantverksöl, uppmärksammas även spårvagnarna som skallrar lite för mycket ibland.

 

LÄS MER: Här är världens bästa städer

 

Feskekôrka - en viktig ikon?

 

Att vandra genom Kungsparken eller i Haga (där kanelbullarna dessutom är extra stora) verkar vara en höjdpunkt för britterna såväl som den gastronomiska upplevelsen i Göteborg, oavsett om maten skeppas ut från en finare restaurang eller en foodtruck.

Feskekôrka, stadens samlingsplats för fiskälskare, nämns, precis som Röda Sten, Världskulturmuseet och Liseberg. 

Det som ska vara den främsta anledningen att Göteborg är Sveriges bästa stad är människorna och utbudet som finns i staden i kombination med den trängseln som inte är i samma mängd som andra städer.

"Göteborg har allt" - enligt artikeln.