Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
”Richard Wolff, vice vd och konsult på Valea, har lång erfarenhet av immaterialrätt, teknik och juridik och förklarar vikten av att ta patent på sina innovationer i rätt tid.”  

Därför är det viktigt att skydda dina immateriella tillgångar

En genomtänkt immaterialrättsstrategi kan skapa stora värden och intäktsströmmar för ett företag. I gengäld kan avsaknad av en sådan strategi bli en utdragen och kostsam affär. Konsultfirman Valea vill betona vikten av en genomtänkt strategi och att göra rätt sak och söka rätt skydd i rätt tid.

I en värld där det blir allt enklare att komma åt och kopiera andras verk och innovationer är det många aktörer som inser vikten av att skydda sina immateriella produkter väl.

Konsultfirman Valea erbjuder fullservice inom immaterialrätt, teknik och juridik och arbetar med allt ifrån stora, väletablerade företag till enskilda innovatörer för att bistå med att identifiera och stärka sina immateriella tillgångar och affärsmöjligheter. Valeas medarbetare har expertkunskap inom bl a patent, varumärken, upphovsrätter och kommersialiseringsstrategier.

– Oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver, är det viktigt att ha en tydlig immaterialrättsstrategi som är integrerad i affärsstrategin, förklarar Richard Wolff, vice vd och konsult på Valea med många års erfarenhet av juridik och teknik.

Viktigt att skydda sina verk

Valea arbetar nära kunden, med en anpassad rådgivning utifrån kundens situation, ekosystem och affärsverksamhet.
– Det finns inte EN korrekt strategi som passar för alla, snarare måste en strategi alltid ta hänsyn till kundens verklighet, tillgång på pengar, position på marknaden, hur den marknaden fungerar, vad kundens produkt eller tjänst avser göra för marknaden och hur marknaden påverkas av densamma.

Genom sin långa erfarenhet vet Richard Wolff hur viktigt det är att  skydda sin innovation i rätt tid.
– Världen rör sig snabbare än någonsin och det är idag relativt enkelt att kopiera innovationer och att få ut nya produkter på marknaden. Att bli kopierad kan medföra stora konsekvenser för det företag som lagt tid, kraft, pengar och kreativitet på att utveckla nya tjänster och produkter, säger han.

Att inte ha en strategi och förståelse för den marknad man jobbar i kan bli en dyr affär.
– Tror man på det man gör bör man dels säkerställa att man faktiskt kan nyttja det man skapar utan att göra intrång på någon annans ensamrätt, dels skydda det man skapat så att andra inte kan skörda frukten av det man själv sått.

Lång process

Patentprocessen kan vara lång och komplicerad.
– Vi arbetar tillsammans med kunden och lägger upp en plan för vilka processer, produkter och tjänster som kan skapa mest lönsamhet för just den kunden. Detta skiljer sig mellan olika branscher och kunder, vilken typ av innovation det rör sig om och hur den geografiska marknaden man är intresserad av adressera ser ut. Det finns inget världspatent och processen är lång, men med rätt strategi och fokus kan vi hjälpa kunden att skapa stora värden – ”bang for the buck” helt enkelt.

Läs mer om Valea