Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Clintan" spöktalade till Obama

Eastwoods låtsas-konversation med Obama sågas nu hejdlöst i sociala medier.

Publiken skanderade "Make my day" när Hollywoodstjärnan Clint Eastwood plötsligt klev fram på podiet under Republikanska partiets konvent på torsdagskvällen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag vet vad ni tänker, vad gör en kille från filmbranschen här? Men det finns en massa konservativa och moderata människor i Hollywood, inledde 82-åringen.

Skådespelaren, regissören och producenten Eastwood är sedan länge en uttalad republikan och satt bland annat en mandatperiod på 80-talet som borgmästare i sin hemstad Carmel-by-the-Sea.

I sitt framträdande startade han snart en låtsas-konversation med en stol stående på podiet.

- Jag har Obama sittandes här bredvid mig, jag ska ställa honom några frågor, sa Clintan till publikens jubel.

Trött på tomma vallöften

Eastwood sa att han var trött på vallöften som inte infriats och att det är en vanära att 23 miljoner människor i USA är arbetslösa.

- Vad sa du? frågade Eastwood och lutade sig med örat mot den tomma stolen.

- Vad menar du med "Håll tyst"? Jag kommer inte att vara tyst, det är min tur nu, fortsatte Clint "samtalet" med Obama.

Eastwoods 11 minuter långa framträdande slutade med att han konstaterade att det är folket som äger landet och om någon inte gör sitt jobb måste han lämna sin post. På publikens uppmaning lämnade han med orden "Go ahead" och publiken fyllde unisont i: "Make my day".

Medan publiken på plats jublade, strömmade raljerande kommentarer in i sociala medier efter Eastwoods något ovanliga och ostrukturerade framträdande.

"Den här platsen är upptagen" - twittrade Barack Obamas officiella konto och bifogade en bild på presidenten sittandes i en stol.

Komikern Chris Rock: "Clint Eastwood i telefon med Obama nu: 'Allt gick enligt plan, sir.'"

"För 20 år sedan ville jag att Clint Eastwood skulle 'make my day'. Nu vill jag bara att han ska ta sina piller och vara tacksam över att han inte behöver sjukförsäkring", skrev skådespelaren Nancy Lee Grahn.

"Om Clint Eastwood någonsin talar till en stol på nationell tv så kommer folk behöva ett sätt att lugna varandra", skojade komikern Patton Oswalt.

"Jag vet att det är Clint Eastwood. Men om jag ville se en galen, gammal människa tala till en stol så kunde jag bara ha gått till min gammelmormors hus", skrev skådespelaren Ashley Esqueda på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.