Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Citrondressade rödbetor med sidfläsk, oregano och feta

Färska rödbetor hör sommaren till. Koktiden varierar med storleken. Har man bråttom kan man dela dem i mindre bitar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

4 portioner

2 knippen späda rödbetor

100 g rökt sidfläsk

1 citron

1/2 dl olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 knippa färsklök

150 g fetaost

1/2 dl pistaschnötter

färsk oregano

Dela rödbetorna om de är stora. Koka dem mjuka. Strimla och stek fläsket under tiden.

Riv ner skalet av citronen i olivolja och pressa i citronsaften. Tillsätt lite salt och peppar. Smaka av.

Dra av skalet på rödbetorna, dela dem på hälften och slå över citrondressingen medan de fortfarande är lite varma. Häll på fläsket och skivad eller hackad färsklök och blanda runt.

Smula över fetaost och grovhackade pistaschnötter. Strö över generöst med färsk oregano och dra några extra tag med pepparkvarnen över.

Servera som ensamrätt eller till grillat.