Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

José Mourinho, coach Chelsea.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Chelsea stängde matchen

För cynikern och pragmatikern José Mourinho är resultatet alltid allt. Han ville ha 0–0. Han fick 0–0. Det är en konst i sig.

Efter semifinalen i Champions League mot Atlético Madrid på Vicente Calderón dammar vi av uttrycket "Ändamålet helgar medlen".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Chelsea kom för att inte släppa till något, inte släppa in något, allt för att skaffa sig ett gynnsamt utgångsläge hemma i London i returen.

Ytterbackarna César Azpilicueta och Ashley Cole fick extra flankskydd av Ramires och Willian medan David Luiz opererade framför mittbackarna Gary Cahill och John Terry. För säkerhets skull arbetade Frank Lampard och John Obi Mikel med strikta defensiva order centralt.

Mourinho kunde lika gärna ha ställt in spelarbussen framför Petr Cech. Det var bommen ned, låst och nyckeln bortkastad och Atlético hittade sällan några sprickor i Fort Chelsea.

En uppvisning i defensiv fotboll.

Cech skadad

Det tog en kvart innan Cech testades – och då föll den tjeckiske landslagsmålvakten så illa sedan han boxat undan en hörna att han skadade axeln och tvingades lämna över till veteranen Mark Schwarzer, 41.

Mario Suárez testade honom med ett tungt, skruvat distansskott, men de riktigt svåra räddningarna behövde han inte göra eftersom "Rojiblancos" attacker mestadels fångades upp i Chelseas täta kollektiva skyddsnät.

Paraden på Gabis frispark med kvarten kvar var matchens vassaste.

Flera avstängda

Returen spelas på Stamford Bridge på onsdag i nästa vecka. Trion Lampard, Mikel och Gabi är inte med då efter varningarna de fick av Jonas Eriksson. Frågan är om John Terry inte måste gör Lampard sällskap på läktaren. Mittbacken haltade av med en fotskada i mitten av andra halvlek.

Eriksson?

Han fick jobba i takt med att frustrationen och hetsen ökade. Han plockade upp korten i rätt lägen och kontrollerade en match som visade tendenser att kunna spåra ur i andra halvlek.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.