Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Bruce kan ha förstört Zlatans Ullevi-fest

Manchester United har höga krav när de träningsspelar i Göteborg. Gräset måste vara av högsta klass och därför har delar av Ullevis plan lagts om under måndagen. - Gräset måste vara bra annars spelar de inte, punkt slut, säger Affe Akbari från arrangören Sport & Evenemang.

Inne på Ullevi pågick under måndagen arbetet med att kunna presentera en gräsmatta av United-mått. 300 kvadratmeter gräs från Stockholm rullas ut med millimeterprecision för att lappa ihop de delar av planen som tagit stryk under Bruce Springsteens konsert då 64 959 fans hoppade upp och ner på innerplanen och den fullsatta invigningen av Gothia Cup. 

- Gräset måste vara bra, där är Mourinho (José, manager i United) en av de tuffaste. Men det har funnits med i vår planering hela tiden att vi skulle behöva lägga om efter Bruce, säger Affe Akbari. 

Ett firma från Halmstad specialiserat på gräsmattor arbetade sedan åtta-snåret på måndagsmorgonen med att färdigställa utplaceringen av det nya gräset. Först frästes de mest slitna delarna av gräsplanen upp och fraktades bort.

LÄS OCKSÅ: Så laddar stjärnorna inför Supermatchen

Det var i de både straffområdena, mittcirkeln (där scenen på Gothia-invigningen stod) och en liten ruta vid långsidan som gräset behövde ersättas. När det slitna gräset var borta rullades det helt nya gräset ut. 

- Vi lägger extra tjockt, fyra centimeter, gräs nu för att det ska hinna bli bra till lördag. Nu ska det dränkas med mycket vatten, säger arbetsledaren Petter Gunnarsson.

LÄS OCKSÅ: "Väntar på ett besked om Zlatan" 

Matchen väntas bli Zlatan Ibrahimovic första i Uniteds röda tröja, även om det ännu inte bekräftats att han kommer spela.