Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Britterna hyllar Göteborg till skyarna i stor lista

En av Englands främsta tidningar har skrivit en lista med tio anledningar att besöka Göteborg.

Det är tidningen the London Evening Standard som hyllar Göteborg. I en lista radar engelsmännens upp sina bästa tips för den som ska besöka Lilla London.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Maten: Det finns ingen tvekan om att Skandinavien är dyrt men när det kommer till god mat som är billig så är Göteborg att föredra framför Stockholm. Evening Standard säger att staden också har ett bättre utbud och nämner bland annat Strömningsluckan vid Magasinsgatan och Feskekôrka.

Modet: Tidningen hyllar också göteborgarnas klädstil. Är man på resa i Göteborg rekommenderas det att man plockar på sig skandinaviska basplagg från Weekday och H & M. Har man mer pengar i kassan så bör man ta sig en titt på kläder från Acne, Carin Wester, Norse Projects och Mini Market. Evening Standard rekommenderar vidare att man inte ska missa Grandpa, Whyred och Nudie Jeans butiker i stan.

Fika: Givetvis nämner man också Haga Nygata. Enligt tidningen är området den perfekta platsen för en lugn eftermiddagspromenad. Det rekommenderas att man stannar här för en fika, företrädesvis på Café Husaren som är känd för sina kanelbullar.

Parken: Göteborg har pittoreska vattendrag och elegant arkitektur. Det är en av anledningarna till att Göteborg är så vackert på sommaren, skriver Evening Standard som hänvisar till både Slottsskogen och Botaniska trädgården.

Möbelbutikerna: Göteborg handlar mindre om Ikea och mer om småaffärer. En rekommendation är att man tittar förbi Artilleriet vid Magasinsgatan. Evening Standard varnar dock att resenärer bör lämna plats i sina reseväskor.

Hotell & barer: Tidningen kallar Hotel Pigalle för en helt fantastiskt syn. Läget anser man vara ett av stadens bästa och hotellets inredning hyllas. Men enligt britterna är höjdpunkten hotellets takterrass.

Människorna: Evening Standard skriver att det är allmän kännedom att svenskar är vackra, men ingen stad gör detta faktum mer rättvisa än Göteborg. Men det är inte bara att det, utan Göteborgarna är också trevliga. För resenärer finns det alltid hjälpsamma människor från den stund man kommer, till den minut man lämnar. Tidningen skriver att man bör vara förberedd på att lämna staden med ett krossat hjärta.

Way Out West: Givetvis lyfts stadens årliga stadsfestival fram också. Man beskriver den som en glad plats att vara på med en blandad publik, bra musik och soligt väder om man har tur.

Flygen: Om det inte finns nog med anledningar redan, så är det här något som talar för saken ännu mer. Att flyga till Göteborg har aldrig varit lättare. Norwegian och British Airways har dubblat antalet flygningar från Storbritannien under året. Resor till Göteborg har också mycket lättare att organisera. Ett flertal lågbudgetbolag flyger hit också, inklusive Ryanair som har flygbiljetter för så lite som 20 pund.

Volvo Museum: Det kanske inte är lika lockande som resterande punkter, men Evening Standard menar att museet förtjänar att nämnas i sammanhanget. Här man kan se Volvos bilar och lastvagnars utveckling över de hundra senaste åren. Ett måste för alla Volvo ägare och bilentusiaster skriver tidningen.

För den som villa läsa Evening Standards lista i sin helhet kan man göra det här.