Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brandbråk oroar politiker

Missnöjet på brandstationen i Kungälv oroar kommunens ledande politiker. Frågan har nu diskuterats på ett möte inför förbundsbildningen med Ale.

Kungälvs kommunalråd Anders Holmensköld (M) ingår, liksom oppositionsrådet Miguel Odhner (S) och Ales motsvarigheter Mikael Berglund (M) och Paula Örn (S), i den interimsstyrelse som ska förbereda förbundet mellan kommunernas räddningstjänster.

– Det är klart att medarbetarnas nöjdhet kommer att vara jätteprioriterat i det här. Vi kan inte ha en räddningstjänst som kantas av interna problem. Vi vill ha en räddningstjänst där man känner tillit till varandra. Det är viktigt med tanke på deras arbete, säger Holmensköld.

Även Miguel Odhner bekymras av det faktum att var fjärde anställd vid brandstationen känner sig utsatt för kränkande särbehandling. Många pekar också på stora brister i ledarskapet.

– Jag är väl informerad om de problem som finns. Och jag tar dem på största allvar, säger Odhner.

Har du förtroende för Håkan Lundgren som verksamhetschef för räddningstjänsten?

– Ja, det har jag. Jag tycker att Håkan är en duktig chef. Men frågan måste och kommer att diskuteras ordentligt. Från S har vi också sagt att vi vill ha en personalrepresentant i direktionen som ska styra förbundet från årsskiftet. Det är ett önskemål från personalen.

Ales kommunalråd Mikael Berglund säger:

– Jag är väldigt mån om den personal vi har här i Ale kommun. Jag har hört enstaka synpunkter på ledarskapet tidigare. Vi måste självklart lyssna på personalen även framöver.