Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Regina Lund och Alex Schulman.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bråk mellan Regina Lund och Alex Schulman

Alex Schulman tycker att någon borde tysta Regina Lund. Regina Lund kallar det han skriver för hatkampanj. I kväll torsdag medverkar hon i SVT:s Debatt.

Söndagens krönika i Aftonbladet ägnar Alex Schulman helt åt Regina Lund och hennes frågespalt i tidningen Hänt Extra. Han tar upp hur signaturen Lotta frågar Regina Lund om det barn hon förlorat under graviditeten var hennes sista och att Regina Lund ger henne svaret att fostret i själva verket var Lottas avlidne far, på väg att återfödas, men som ångrat sig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Det här med att Lund är synsk kom som en nyhet för mig. Regina Lund har varit det sen födseln, säger hon själv, men har inte velat göra något större väsen av det. Regina Lund skriver bekymmerslöst och jag slås av att hon kanske inte alls är ond. Hon kanske bara är aningslös. Hon kanske inte fattar bättre, helt enkelt.", skriver Schulman bland annat och konstaterar att enligt honom borde texterna inte publiceras alls.

Nu har Regina Lund svarat Schulman på sin blogg, finest.regina lund. Hon kallar det han skriver för hatkampanj och konstaterar att hon har en annan tro än Alex Schulman och att hon framgångsrikt jobbat som andlig vägledare i sju år utan att någon klient klagat. Hon skriver också att hennes svar till brevskrivarna i själva verket är mycket längre och ingående än de som får plats och publiceras i tidningen.

"Du vill tysta mig, skriver du. Jag upplever det som ett hot mot inte bara mig själv utan mot alla som tror som jag", skriver hon också på bloggen.

På torsdagskvällen fortsätter diskussionen i SVT:s Debatt, som tar upp bråket i sin sändning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.