Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Malin Erikssons döttrar Ella och Alice är snart stora. Då räcker inte en trea. Med en bostadsrätt har de nu möjlighet att byta till sig något större.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

”Bostadsrätt mitt livs chans”

Nu är det klart. Fastigheterna på Basunvägen blir bostadsrätter. Malin Eriksson ser det som hennes livs chans.

Ella, tre år, och Alice, sex månader, promenerar med sin mamma Malin Eriksson mellan de radhusliknande husen på Basunvägen. Skillnaden från när de gick hemifrån är att de fått veta att deras lägenhet ska bli bostadsrätt. Eksta Bostad AB säljer ut fastigheten med 78 lägenheter. Beslut i den omdiskuterade frågan togs av kommunfullmäktige i tisdags kväll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag vågar inte tro att det är sant. Det här är vårt livs chans, utbrister Malin Eriksson.

I dag bor de tillsammans med barnens pappa i en trea. När flickorna blir större kommer även lägenheten att behöva bli större.

– Nu har vi möjlighet att byta till oss något bättre. Jag är jätteglad, säger Malin Eriksson.

Men alla är inte nöjda över beslutet. Oppositionsrådet Eva Borg (S) tycker att det finns för lite hyresrätter.

– Så länge inga lägenheter står tomma borde hyresrätterna som finns vara kvar. De behövs för ungdomar, folk som skiljer sig och äldre som säljer sina hus, säger hon.

Ekstas ordförande Inge Sundberg (M) menar att det inte blir färre lägenheter, utan fler efter det här beslutet.

– Folk trivs på Basunvägen och flyttar inte. Därför finns det inga lediga lägenheter där. Men pengarna vi får in på försäljningen kommer vi att använda till att bygga 90 nya hyresrätter på Rosengatan, säger han.

Bygget ska starta i höst. Då påbörjas det även bygget av ett hundratal lägenheter i Vallda Heberg och inom ett år ska ytterligare 80 lägenheter byggas i Kolla

Malin Eriksson börjar direkt planera för framtiden.

– Husen är slitna här och nu kan vi äntligen börja renovera. Jag tror att hela området kommer att väckas till liv. Jag får framtidstro, säger hon.