Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bostadsmarknadens vinnare bor i Ale

Vinnarna på bostadsmarknaden är lägenhetsinnehavare i stor-Göteborg. Det visar siffor från Mäklarstatistik. I Ale har priserna ökat allra mest, med 96 procent de senaste fem åren. – Intresset har exploderat här, säger Patrik Andersson på Fastighetsbyrån i Ale.

Den aktuella statistiken kommer från Svensk Mäklarstatistik som har sammanställt försäljningar kommunvis under de senaste fem åren. I snitt ligger ökningen i stor-Göteborg på 61 procent, en siffra som slår Stockholm, där priserna ökat med 57 procent.

Bostadsmarknadens största vinnare bor i Ale kommun där priserna i det närmaste fördubblats under de senaste fem åren.

– Det nya dubbelspåret som gör att man kan ta sig in till Göteborgs centrum på 10-15 minuter har påverkat mycket, säger Patrik Andersson på Fastighetsbyrån i Ale.

I dagarna är det säljstart för Tornet i Surte, ett elvavåningshus med tjugo nya lägenheter.

– I och med huset får Surte ett nytt landmärke. Intresset är väldigt stort, berättar Patrik Andersson.

Eftersom huset bara ligger några minuter från pendelstationen så är det många som jobbar i Göteborg som är intresserad av lägenheterna.
– Nu är det väldigt smidigt att ta sig in till Göteborg, dessutom så går pendeltågen väldigt ofta, säger Patrik Andersson.

Det tornliknande lägenhetskomplexet byggs i bostadsrättsform av AF Gruppen. Med nära till centrum och med fantastiskt fin utsikt över Göta älv.
– Alla lägenheter blir trerummare på 74 kvadratmeter med identisk planlösning, säger Patrik Andersson.

Huset kommer att byggas i elva våningar med förråd på första plan. Prisbilden kommer att varieras mellan 2 600 000 kronor till 3 400 000 kronor, beroende på våning och utsikt. Avgiften kommer landa på cirka 4 500 kronor och tanken är att det ska vara inflyttningsklart andra halvåret 2017. Enligt Patrik Andersson passar bostäderna till både barnfamiljer och par med utflugna barn:

– Dessa lägenheter har en bred målgrupp. Dels familjer med utflugna barn som vill sälja sin villa och få ett bekvämt boende, men även familjer med ett barn som ser fördelarna med ett modernt boende nära pendeltågstationen.

Det blir ljusa, öppna lägenheter. Golven förses med parkett och i badrummen blir det kakel och klinker. Samtliga balkonger ligger i sydvästläge.

Här kan du läsa mer om Tornet i Surte.