1/3

Tre anhållna efter knivdådet på Norrby

Tre personer är anhållna för mordförsök efter knivdådet som skedde på Norrby i Borås under måndagskvällen.
– Vi har mycket korta förhör hållna med dem där de förnekar brott, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Under måndagskvällen skedde två knivdåd i Borås inom loppet av två timmar. En man i 20-årsåldern hittades med stickskador i en trappuppgång i ett lägenhetshus på Norrby. Mannen fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Två timmar tidigare hade en man i 25-årsåldern kommit till Södra Älvsborgs sjukhus med stickskador.

Greps under tisdagskvällen

Under gårdagskvällen kunde tre personer gripas och sedan anhållas misstänkta för försök till mord alternativt dråp på mannen i 20-årsåldern. skriver polisen på sin hemsida.

Enligt Borås tidning ska båda offren ha kopplingar till kriminella gängmiljön.

– Några av de individer som finns kopplade till det här ärendet finns ju också kopplade till kriminella nätverk och våra särskilt utsatta områden, så en del fokus ligger på synlighet där, sa lokalpolisområdeschef Mattias Ramsö till GP på tisdagseftermiddagen.

Förnekar brott

Kammaråklagare Martin Svensson har nu tagit över utredningen. Enligt honom är samtliga tre misstänkta runt 20-årsåldern.

– Vi har mycket korta förhör hållna med dem där de förnekar brott. De kommer höras mer utförligt med försvarare, förhoppningsvis under dagen, säger Martin Svensson.

Han är dock förtegen om utredningen och vill inte gå in på vilka uppgifter som lett fram polisen till de här personerna.

– Vi är i ett väldigt tidigt stadium i utredningen och det är många utredningsåtgärder, inklusive förhör som ska hållas det närmaste. Jag vill inte riskera att utredningen och de uppgifter som ska komma in påverkas, säger han.

LÄS OCKSÅ: Polisen bekräftar: Finns kopplingar till kriminella nätverk

LÄS OCKSÅ: Två män med knivskador i Borås – på olika platser

Missa inte det senaste från Borås!

Nu kan du få alla våra Boråsnyheter, reportage och krönikor som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Borås. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.