Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lastbilar i brand – polisen utreder brott

Under söndagskvällen började flera lastbilar att brinna i stadsdelen Getängen i Borås. Polisen har upprättat anmälan om skadegörelse genom brand.

Det var strax innan klockan 22.30 som SOS Alarm larmades om en bilbrand vid Getängsvägen. Flera lastbilar hade börjat brinna och räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

– Det var lastbilar i olika storlekar som brann. De stod i närheten till en byggnad men tack vare att vi snabbt var framme på plats så klarade sig byggnaden, säger Bo Sandström, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Även polisen larmades till platsen.

– Lastbilarna verkar tillhöra någon form av flyttfirma. Vi kommer att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Sanna Lagerkvist, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Kom någon person till skada?

– Nej, inga personskador, säger Lagerkvist.

Vid klockan 23.30 var branden släckt. Totalt var det fem bilar som brann och det finns ingen misstänkt gripen i nuläget.

På måndagsmorgonen är läget oförändrat. Polisen kommer arbeta med att samla in bevis under dagen.

– Vi får titta vad som finns omkring, har vi tur finns det kamera eller något, säger Peter Apelqvist vid Boråspolisen.

LÄS OCKSÅ: Pojkar rånade – blev skallad av gärningsman

Missa inte det senaste från GP Borås!

Nu kan du få alla våra Boråsnyheter, reportage och krönikor som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Borås. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.