Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hyllade författaren erkänner: ”I Borås för första gången”

Den hyllade författaren Maria Maunsbach ska under onsdagskvällen läsa ur sin nya bok ”Lucky Lada och jag” på Borås stadsteater.
När hon rullade in i Borås för första gången författade hon en tweet om det.
”Nog kommer det att pirra till”, skrev hon.

Under onsdagen är författaren och radioprogramledaren Maria Maunsbach i Borås för att läsa ur sin nya bok ”Lucky Lada och jag” på Borås stadsteater. Nyligen tilldelades hon Studieförbundet Vuxenskolans författarpris för boken.

För hennes egen del var det första gången som hon var i Borås. När hon rullade in med bussen från Göteborg skrev hon en tweet om det: ”Nog kommer det att pirra till”, kunde man läsa.

För första gången i livet gästar den uppmärksammade författaren och programledaren Maria Maunsbach Borås, ett besök värt att twittra förväntansfullt om. Och det är värt en selfie framför Kulturhuset. Bild: Maria Maunsbach
För första gången i livet gästar den uppmärksammade författaren och programledaren Maria Maunsbach Borås, ett besök värt att twittra förväntansfullt om. Och det är värt en selfie framför Kulturhuset. Bild: Maria Maunsbach

Känner många från Borås

– Jag känner ganska många som kommer från Borås så jag har hört mycket historier om Borås. Då är det såklart spännande att få se var de har utspelat sig någonstans, säger Maria Maunsbach.

Vad är det för historier?

– Det är mest om hur folk har typ svinat och supit på olika sätt, betett sig och vuxit upp här.

Hur kommer det sig att du aldrig har varit i Borås?

– Jag har inte haft någon inbjudan eller anledning att vara i Borås. Idag ska jag ju vara här och läsa min bok på Stadsteatern, så jag är ju här i jobbet.

Exakt fem minuter i Borås

När GP når henne har hon inte fått så stort intryck av staden ännu.

– Jag har rört mig exakt fem minuter hittills i Borås.

– Jag hade förväntat mig att det skulle vara som Hässleholm, men det är nog större och tjusigare än Hässleholm faktiskt, säger hon och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Förslaget efter hånen på Tiktok: Döp om Borås till Boreux

LÄS OCKSÅ: Dråpligt och deppigt om heterosexuell kärlek

LÄS OCKSÅ: GP Kultur listar veckans bästa nya böcker v 44

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.