Bob Dylan till Sverige

ANNONS
|

Bob Dylan och hans band kommer till Sverige för tre konserter i vår. Denförstaoch andra april spelar den legendariske artisten på Waterfront i Stockholm. Sedan reser han och bandet vidare för ytterligare en spelningpå Sparbanken Skånearena den 9 aprilmeddelar konsertarrangören Live Nation.

Biljetterna till de unika spelningarna släpps nu på onsdag, den14 december, klockan nio.

"Bob Dylan behöver ingen närmare presentation. Senast han spelade i Sverige var 2015 och även då stod Waterfront som värd för två utsålda och hyllade konserter. Denna gång får även Lund besök av denna gigant - en gigant som inte bara besöker Sverige som prisad och älskad artist och låtskrivare, utan även som nybliven Nobelpristagare i litteratur." skriver Live Nation i ett pressmeddelande och tillägger: "Vi ser fram emot tre fantastiska konsertkvällar i april med Bob Dylan."

Lund men inte Göteborg

Göteborg finns inte med på miniturnén. Det gör däremotLund som nionde april alltså får besök av den skygge världsstjärnan Bob Dylan, som då uppträder på Sparbanken Skåne arena.

Bob Dylan kom aldrig till Nobelceremonini Stockholm . I stället lästes där i helgen hans tacktal upp av USA:s ambassadör i Sverige Azita Raju. Sedan gjorde sångerskanPatti Smith, 69, en oförglömlig tolkning av Dylans låt A hard rain's a-gonna fall.

Det är ännu oklart om konserterna är helt friståendeeller om de kan kopplas till Dylans utnämning till Nobelpristagare i litteratur.

- Vi har tyvärr inga uppgifter att förmedla i den frågan i nuläget, sägerJonna Pettersson, informatör på Nobelstiftelsen till GP.

För att få prissumman på åtta miljoner utdeladförväntas Dylan, liksom tidigare pristagare,inom ett halvår hålla "någon formföreläsning" enligt Jonna Pettersson.

Vad innebär en sådan föreläsning?

- Jag hartyvärr inga detaljeratt ge dig kring det. Men vi tar i möjligaste mån hänsyn till varje pristagares individuella önskemål när föreläsningarna ska utformas. Det ska ju vara ett samarbete.

Skulle de här spelningarna kunna ses som Bob Dylansföreläsning?

- Det kan jag inte svara på,det får vi ta ställning till då.

Musikern och poeten Bob Dylan tilldelades 2016 års Nobelpris i litteratur, för att ha "skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen", enligt Svenska Akademiens motivering.

Sara Danius, har tidigare i november bekräftat att hon haft kontakt med Dylans manager och fått veta att artisten kommer till Stockholm i vår.

"Vi har bestämt oss för att ställa in allting den dagen. Anledningen är att det finns goda chanser att han kommer till Stockholm i vår. Det kommer vara ett utmärkt tillfälle att hålla sin föreläsning." sa Sara Daniustill Sveriges radio då.

ANNONS