Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Drygt 1 500 deltog i årets upplaga av Göteborgsimmet, trots de mörka molnen och regnet i luften. Tävlingen är det näst största simloppet i Sverige.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Blev lite kallt om tårna"

Snålblåst och med regn i luften. Vilken tur att deltagarna ändå skulle bli blöta. Under söndagen arrangerades Göteborgsimmet för sjätte året i rad och lockade till sig drygt 1 500 deltagare.

Först ut på söndagsmorgonen var 5000- och 2500-meterssimmarna, där de förstnämnda deltog i den nationella simtävlingen Open Water Trophy.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efteråt var det motionärernas tur att simma 1 000 meter runt den markerade banan. En av dem var 33-åriga Sara Båth som avslutade sin Göteborgsklassiker i och med simtävlingen.

– Jag har hört att om man simmar på 20 minuter så är man bra, så jag siktar på under 25, sade hon glatt innan hon kastade sig ner i det drygt 20-gradiga vattnet i Delsjön. Om GP:s egen tidtagning stämmer så klarade hon målet och simmade in på precis 24 minuter.

– Jag är jättenöjd! Men det blev lite kallt om tårna, svarade hon efter målgång.

Klassikern är nu över för henne men inte suget på mer tävling.

– Jag kommer köra nästa år igen!

Ett välkänt ansikte bland de badmösse- och våtdräktsklädda deltagarna var den tidigare friidrottaren Erica Johansson, som är ambassadör för Göteborgsklassikern, och som hade ett ödmjukt mål inför simningen.

– Jag siktar på under 40 minuter, det är andra gången i mitt liv jag simmar 1 000 meter. Första gången var när jag var 13 år och skulle ta järnmagistern, jag minns fortfarande känslan efteråt, säger hon och rättar till öronpropparna under badmössan.

– Men det är väldigt kul att vara här och att det är så mycket folk, man behöver inte vara någon elit för att vara med, fyller hon i.

Och vad blev tiden till slut då? Jodå, målet klarades med råge och längdhoppsstjärnan simmande in på 30 minuter och 30 sekunder. Nu återstår en tävling innan klassikern är fullföljd, terrängloppet i Skatås 1 november.

Göteborgssimmet är sedan 2012 en del av Göteborgsklassikern och består, förutom av simningen, av ett cykellopp i maj och löptävling i november. Arrangemanget är det näst största simloppet i Sverige, efter Vansbrosimningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.