Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Blekt Gais i sista matchen

Gais bjöd inte upp till dans mot Halmia. Ett av få glädjeämnen – anfallstalangen Fredrik Jonsson. – Han gjorde det väldigt bra, berömmer Tomas Askebrand.

Motivationen var som bortblåst hos spelarna i Gais. Rutinerade spelare som Andreas Drugge och Börkur Asgeirsson fokuserade mer och mer på domarinsatsen än sina egna insatser. Halmia var desto piggare och skapade de hetaste målchanserna, oftast genom Kamal Mustafas vänsterfot. Tommi Vaiho som varit en av Gais centralfigurer under försäsongen stod på nytt för en fin insats.
– Det kändes väldigt avslaget... lite som att spelarna var rädda för att skada sig. Men någon match måste ju vara premiären. Det som går att ta med sig är väl att vi höjer oss rejält i andra halvlek, säger Askebrand.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


Men det fanns positiva bitar trots allt. Fredrik Jonsson fick sitt fjolår förstört av skador. Trots det har han hunnit med provspel i flera europeiska klubbar däribland engelska Stoke. Nu är tanken att han på allvar ska utmana om en plats i startelvan hos Gais.
– Förra året var ganska tungt men nu känner jag mig piggare och i bättre form. Mitt mål är självklart att spela till mig en startplats men det är bara att göra sitt bästa på träningarna och hoppas att Askebrand tar ut mig. Men jag vet om konkurrensen, Joel Johansson och Gabriel Altemark Vanneryr är otroligt bra så det blir tufft, säger Jonsson.


19-åringen spås en lysande framtid och skapar lägen i varje match dock måste avsluten förbättras om han ska bli ordinarie.
– Jag borde ha gjort minst ett mål till i dag, riktigt skönt att jag fick ett mål i alla fall, säger han.
Gabriel Altemark Vanneryr och Joel Johansson kommer att vara tränare Tomas Askebrands förstaval som anfallare. Två djupledslöpande anfallare vilket kan öppna för Fredrik Jonsson.
– Jag är ju lite tyngre och kanske mer targetspelare än vad Joel och Gabriel är. Vi har något spännande på gång i Gais i år och chanserna för mig kommer att dyka upp, det är jag ganska säker på, säger Jonsson.

Så startade Gais:

Tommi Vaiho

Sandeep Mankoo, Mirza Mujcic , Marcus Översjö, Malkom Moenza,

Petrit Zhubi, Andreas Drugge, Börkur Asgeirsson, Hampus Andersson

Fredrik Jonsson, Bobby Warshaw

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.