Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fredrik Abrahamsson slutar efter fem år som försäljningschef hos IFK Göteborg.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Blåvitts försäljningschef slutar

Först sportchefen Håkan Mild, nu försäljningschefen Fredrik Abrahamsson. IFK Göteborg tappar ytterligare en person i ledningsgruppen. – Jag har fått nytt jobb som regionschef på en fastighetsbyrå, en bransch som lockar mig, säger ”Freddan”.

IFK Göteborgs ledningsgrupp består av fem personer. Martin Kurzwelly (klubbdirektör), Lena Mattsson-Wall (ekonomichef), Andrej Häggblad (marknadschef), Mats Gren (sportchef) och Fredrik Abrahamsson (försäljningschef).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På onsdagen ersatte Mats Gren officiellt Håkan Mild som sportchef efter Milds beslut att lämna uppdraget efter åtta år.

Nu kommer nästa besked från Kamratgården. Försäljningschefen Fredrik Abrahamsson lämnar föreningen efter fem år.

– Jag skall inte säga att min energi har tagit slut för det har den inte; jag älskar det här jobbet och tycker att jag har gjort ganska mycket här. Vi har gått från styvt 23 miljoner till snart 40 miljoner i omsättning på det jag gör.

– Jag tror att det är nyttigt att någon annan tar vid. Sedan är det kanske olyckligt med tajmingen när vi tappar en annan medarbetare på samma avdelning. När vi är fulltaliga skall vi vara fem, utan mig är det två kvar (Anna Landberg och Jonas Henriksson). Nu är det dags för Martin (Kurzwelly) att agera lite. Det är ett speciellt sätt att sälja. Det handlar väldigt mycket om relationer, säger Fredrik Abrahamsson.

Vilka utmaningar står IFK för?

– Jag har kämpat för en sak sedan jag kom och det är clean court. Vi måste sitta på rättigheterna till våra evenemang. Dels för att kunna öka våra intäkter, men också för att kunna säkra våra evenemang mot de sponsorer vi har. Vi har de största sponsorerna i Sverige. Det är ingen som är i närheten av de sponsorerna vi har och de pengar de lägger. Vi måste kunna säkra evenemangen för deras del och det kan vi inte i dag.

– Anna Johansson (ordförande i Gotevent) har sagt att vi skall sträva efter det nästa år när Häcken har en ny arena, det är en nöt att knäcka. Det är inte lätt med så olika hyresgäster. Det är skillnad på Öis, Gais och Blåvitt i dag, med betalningsförmågor med mera. Som fastighetsägare är det svårt att få ihop den ekvationen.

Den raka frågan, varför slutar du?

– För att jag har fått ett bättre jobb, tycker jag. Sedan är det här ett fantastiskt jobb, många kan tycka att det är konstigt kanske. Jag jobbar fram till förste juni eller förste juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.