Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Björklund bröt mot traditionen

I vackert väder och till en fond av Tysklandsfärjor och Älvsborgsbron, inledde Folkpartiledaren sitt sommartal. Med talet i Göteborg bröt Jan Björklund partiets 20-åriga tradition av sommartal i Marstrand.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I sitt tal framhöll Björklund att Folkpartiet vill öka satsningen på forskning och infrastruktur, men också att partiet ser det nödvändigt att sänka bolagsskatten och avskaffa värnskatten.

Björklund berörde också Raoul Wallenberg och hans gärning - till vissa delar samma tal som han höll när 100-årsminnet av Wallenbergs födelse uppmärksammades nyligen. Grundtonen i budskapet var tydligt, att den dåvarande socialdemokratiska regeringen svikit Wallenberg.

Angreppen mot Socialdemokraterna var över huvud taget många i Björklunds tal, bland annat om att S urholkat skolan. Störst applåder fick han för de lite raljanta orden om S-ledaren Stefan Löfvens eventuella problem att bilda regering.

-Tro mig, Stefan Löfven är rädd för två saker just nu. Det ena är att gå till val 2014 utan ett rödgrönt gemensamt alternativ, det andra är att gå till val 2014 med ett gemensamt rödgrönt alternativ.