Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Marcus Sandberg ska ersätta skadade John Alvbåge. Mattias Bjärsmyr tror det kommer att gå bra.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bjärsmyr: Han är en bra målvakt

Ny målvakt – och nya relationer för backlinjespelarna. – Att han är en bra målvakt tvivlar jag inte en sekund på, säger Mattias Bjärsmyr.

Marcus Sandberg ersätter skadade John Alvbåge i IFK Göteborgs mål mot Falkenberg på fredagkvällen – och resten av vårsäsongen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter torsdagsträningen höll Blåvitts assisterande tränare Magnus Edlund en genomgång med Sandberg, Kjetil Waehler, Adam Johansson och Mattias Bjärsmyr.

– Inga konstigheter. Det gör vi alltid. Bland annat om fasta situationer, offensiva och defensiva. Men visst … att vara målvakt är en utsatt position, vi får hjälpa Sandberg att komma in i det, säger Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborgs lagkapten jämför de båda målvakterna.

– Den stora skillnaden för mig är att John är lite mer av en reflexmålvakt, lite mer spänstig. Sandberg är mer lång och högre. Sedan är ”Mackan” högerfotad och John vänsterfotad. De har sina styrkor och svagheter. Sedan är de båda bra på att stoppa bollar, säger Mattias Bjärsmyr.

– Att han är en bra målvakt tvivlar jag inte en sekund på. Det har han visat på träning. Nu har jag inte sett så många U21-matcher, men förmodligen har han gjort det bra där också.

– Sedan handlar det om att tackla att spela på Ullevi, där det är lite folk. Pressen ökar lite, det tror jag att han klarar. Han har spelat en säsong i superettan också.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.