Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Birro vill inte leda KD

Författaren och programledaren Marcus Birro ville bli Kristdemokraternas nästa partiledare - i ett halvt dygn. Nu drar han tillbaka sin kandidatur.

I går meddelade före detta ministern Mats Odell att han utmanar Kristdemokraternas Göran Hägglund om partiledarposten. Nu kommer en ny, mer oväntad, utmanare - Marcus Birro.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han ska under söndagen ha kontaktat partiets valberedning och anmält sitt intresse.

Till Expressen sa Marcus Birro:

- Jag vill bli ny partiledare för Kristdemokraterna - nu har partiet chansen att göra något helt unikt.

Birro har inte gjort någon hemlighet av att han och Kristdemokraterna har liknande värderingar. Nu hoppas han på en ärlig chans och på att partiet tar hans kandidatur på allvar.

- Jag hoppas att de inte ser mig som enbart "kändis" utan en samhällsskribent med hjärtat i många av de frågor KD driver, sa han till Expressen.

Men redan före lunchtid på måndagen hade Marcus Birro ändrat sig, det skriver Expressens politikreporter Niklas Svensson på Twitter.

Enligt Svensson är orsaken avhoppet att Marcus Birro inte skulle kunna behålla sitt jobb på Tv 4 om han kandiderade till partiledare.

Niklas Svensson citerar Birro: "Det blev världens kortaste kandidatur. Jag är lite för naiv och tror att allt ska funka". s

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.