Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil i tågdrama - lastbilschaufför hjälte

Under måndagseftermiddagen ska en personbil lyckats fasta mellan järnvägsbommarna i Nässjö. En lastbilschaufför ska ha sett dramat och lyckats rädda personen i bilen. Tågtrafiken står stilla tills vidare.

Vid halv fyra under måndagseftermiddagen ska ett tåg kolliderat med en personbil. Polisen i Jönköping fick in larmet till sig vid 15.50-tiden och är påväg till platsen. En personbil ska ha hamnat mellan bommarna och på så vis blivit påkörd. 

- Det vi vet just nu är att det ska vara ett mindre tåg eller lok som har spårat ur och träffat en bil, säger Åsa Willsund på polisen i Jönköping.

Lastbilschaufför hjälte

Det ska vara en kvinna i 20-års åldern som hamnat innanför bommarna på järnvägsöverfarten i Nässjö. En lastbilschaufför, en 45-årig man, ska ha sett kvinnan och bilen innanför bommarna och hunnit dra ut kvinnan i bilen och fört henne i säkerhet.

Ordentligt demolerad 

Bilen på järnvägen ska, enligt polisen, ha blivit ordentligt demolerad i fronten på kvinnans bil. Både den unga kvinnan och lastbilschauffören ska ha undkommit utan några skador från incidenten och den påkörda bilen ska vara bärgad från platsen. 

Polisutredning påbörjad

På grund av incidenten kommer polisen påbörja en utredning av vårdslöshet i trafiken. Det som kommer att utredas är utredas huruvida föraren av personbilen brustit i sin uppmärksamhet i trafiken, skriver polisen i Jönköping

Tågtrafiken står stilla

Tågtrafiken har har stoppats helt på grund av händelsen tills vidare trots att personbilen ska vara bärgad. 

Texten uppdateras.