Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bert Karlsson får inte vara med i SVT-program

SVT stoppar Bert Karlsson från att vara med i kanalens program "Min Sanning", skriver GT. Kanalen och Karlsson har dock skilda uppfattningar om varför han stoppades.

SVT har avblåst Bert Karlssons medverkan i programmet "Min Sanning", skriver GT. Bara några dagar innan han skulle spela in programmet bestämde sig SVT för att det inte skulle bli någon inspelning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mette Friberg, som är programchef för SVT samhälle och fakta i Göteborg, berättar för GT att anledningen till att Bert Karlsson inte får vara med är att han under hösten har varit för aktuell i flyktingfrågan.

– Vi tog ett redaktionellt beslut att blåsa av honom. Det var när nyhetsläget i höstas förändrades. Han fick en aktuell och stor roll i flyktingfrågan med anledning av hans flyktingförläggningar och då kände vi att det var svårt att göra en retrospektiv intervju med honom, säger Mette Friberg till tidningen.

Enligt Bert Karlsson handlar det om något helt annat:

– Vadå redaktionellt beslut? Flyktingfrågan har ju varit aktuell i flera år. Det här handlar om något annat. Det här är ett jävla hyckleri, säger Bert Karlsson till GT.

Han tror i stället att anledningen till beslutet har att göra med att han skällde ut Svenska Dagbladets ekonomireporter Carlina Neurath under en intervju i oktober.

Mette Friberg säger att det beslutet inte har något med Bert Karlssons utskällning att göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.